blog-logo

Cadou de la Primăria Brașov pentru șoferi: încă un pistol radar și un alcooltest de ultimă generație

Cadou de la Primăria Brașov pentru șoferi: încă un pistol radar și un alcooltest de ultimă generație

Primăria Brașov a achiziționat un al doilea pistol radar de ultimă generație, de tip TruCAM2, care va intra în dotarea Poliției Municipiului Brașov. În plus, „Dispozitivul mobil de supraveghere a traficului rutier, cu măsurare și înregistrare a vitezei autovehiculelor prin utilizarea camerei video și a undelor laser” este însoțit de această dată și de un kit etilotest model AlcoQuant, livrat gratuit.

Ambele dispozitive vor fi utilizate exclusiv pe teritoriul municipiului Brașov, pentru a ajuta activitatea Poliției Rutiere și pentru a contribui astfel la reducerea numărul de accidente cauzate de viteza excesivă, sporirea siguranței participanților la trafic, sporirea siguranței publice precum și diminuarea poluării ca urmare a vitezei excesive pe teritoriul municipiului.

„Primăria Brașov a luat deja o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului și sporirea siguranței, inclusiv prin proiecte de gestiune a traficului, semaforizare și iluminare suplimentară a trecerilor de pietoni, și urmează o serie de proiecte care să facă Brașovul mai verde și mai sigur sub aspectul traficului“, a declarat primarul Allen Coliban.

Alte articole:   S-a lansat RO-ALERT-Copil dispărut. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor și semnalmentele  lor

Costul de achiziție al pistolului radar a fost de 95.000 de lei fără TVA. Kitul include atât aparatul, cât și toate celelalte accesorii necesare funcționării sale în bune condiții: acumulatori de rezervă, kit de utilizare pe tip de noapte, carduri de memorie, suport de prindere pentru umăr etc.

Dispozitivul mobil de supraveghere a traficului rutier, cu măsurare și înregistrare a vitezei autovehiculelor prin utilizarea camerei video și a undelor laser – TruCAM2” poate fi folosit pe orice arteră deschisă circulației publice, fiind foarte versatil, pentru că activitatea poliției nu mai depinde de poziționarea unui echipaj, ca în situația autospecialelor de poliție dotate cu radar.

Alte articole:   Guvernul României a aprobat aproape 8.000 de posturi noi în cadrul MAI 

Este complet automat, astfel că operatorul nu mai trebuie să regleze manual claritatea și luminozitatea. Filtrele pentru zi și noapte sunt încorporate și nu mai trebuie schimbate manual de operator. Camera este full HD, permite o apropiere prin zoom la o distanță mult mai mare și identificarea plăcuței de înmatriculare a vehiculului de la o distanță care depășește 200 de metri, și chiar, potrivit poliției, a fizionomiei conducătorului auto, în anumite condiții.

Ecranul camerei este mai mare decât la modelul anterior și permite o utilizare mai ușoară și mai intuitivă, masa totală a dispozitivului este mai mică decât la modelul anterior, iar puterea de calcul și reacțiile dispozitivului sunt mai mari decât la modelul anterior, având două procesoare și două plăci de bază. Pistolul radar este singurul tip de dispozitive de acest fel omologat în România și poate detecta viteze ale autovehiculelor între 0 și 300 km/h.

Alte articole:   Utilizatorii de smartphone, vizați din nou de atacuri cibernetice

Potrivit datelor furnizate de Poliția Rutieră a Municipiului Brașov, de la 1 septembrie 2020, când primul radar laser mobil TruCAM2 a intrat în dotarea Poliției Rutiere a municipiului, și până în acest moment, au fost depistate cu ajutorul lui 4.141 de încălcări ale regimului legal de viteză, pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de 1.130.710 lei. 130 de permise de conducere au fost reținute. Cea mai mare viteză înregistrată în trafic cu acest dispozitiv a fost de 203 km/h, pe Calea București, pe un sector cu limitare la 50km/h.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.