blog-logo

publicitate

ANI a sesizat Parchetul că un primar din Brașov e în conflict de interese. În vizor, și un fost consilier municipal

ANI a sesizat Parchetul că un primar din Brașov e în conflict de interese. În vizor, și un fost consilier municipal

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul mai multor aleși locali, printre care ărimarul comunei Cristian, Gicu Cojocaru și fostul consilier local Radu Paul.

Astfel, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Gicu Cojocaru (PNL) a infracțiunilor de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul penal (text în vigoare până la data de 28.07.2017) și respectiv, a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul penal (text în vigoare începând cu data de 28.07.2017).

Alte articole:   FLORETĂ Corona Brașov, pe podium la Cupa Aramis

La data de 22 noiembrie 2016, Gicu Cojocaru a încheiat în nume propriu un contract de asistență juridică cu un cabinet de avocatură. Ulterior, în exercitarea atribuțiilor de primar, Gicu Cojocaru a încheiat la datele de 25 aprilie 2017 și 26 ianuarie 2018, două contracte de asistență juridică (semnate și aprobate de către acesta) cu același cabinet de avocatură, și a emis referate de aprobare la proiectele de hotărâre privind achiziționarea serviciilor juridice de consultanță, asistență privind încheierea acestor contracte.

În ceea ce-l privește pe fostul consilier local din Brașov, Radu Paul, în perioada exercitării mandatului de consilier local PNL (2020 – 2024), societatea comercială în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat/asociat unic și funcția de administrator, a încheiat la data de 14 decembrie 2020, un act adițional la contractul de servicii din data de  22 mai 2020 (aflat în derulare) cu o instituție subordonată C.L. al municcipiului Brașov, prin care s-au suplimentat serviciile pentru perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2021. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 90, alin. (2) și art. 91, alin. (3) din Legea nr. 161/2003.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.