blog-logo

Președintele USR Brașov, Alexandra Coliban, tace de nu se mai oprește când e vorba de penalii partidului

Președintele USR Brașov, Alexandra Coliban, tace de nu se mai oprește când e vorba de penalii partidului

După cum am remarcat în ultimele zile, USR pune la nivel central un accent puternic pentru respectarea dezideratului „fără penali în funcții publice”. Vârf de lance în această luptă este chiar președintele USR, Dacian Cioloș.

A trecut o săptămână

După o săptămână în care am cerut șefului USR la nivel municipal un punct de vedere pe subiectul „fără penali în funcții publice” la Brașov, oamenii noi și corecți din politică tac de nu se mai opresc.

Înțelegem aroganța celor care acum sunt la „butoane” în municipiul Brașov, putem înțelege că oamenii noi în politică nu sunt cu nimic mai presus față de cei de dinainte, că se fac angajări pe ochi frumoși, că trebuie să dea contracte pe direct, la firmele de casă și ONG-urile USR, că „trebuie să mănânce și gura lor ceva”, dar fără penali nu se poate?

Nici măcar nu se obosește nimeni să ne mai înșele aparențele? Unde sunt vajnicii apărători ai democrației? Ai corectitudinii? USR face de râs Brașovul: cum să pretinzi oameni curați în politică, în administrație, când tu pui o persoană condamnată penal definitiv ca city manager?

Alte articole:   Unde sunt rastelurile pentru biciclete în Brașov? De ce școlile nu sunt dotate cu așa ceva?

Dar, nu abandonăm subiectul: dacă cumva mai există idealiști în USR, care cred că acest partid mai face o politică „curată”, probabil vom primi o reacție oficială. Dacă nu, nu. Dar și asta spune multe: nu trebuie să mergem cu sacul plin de voturi la pomul lăudat pe Facebook…

Articolul inițial

Numirea lui Marian Neacșu în funcția de Secretar General al Guvernului, anunțată de liderul PSD Marcel Ciolacu, a fost criticată într-un mesaj publicat pe Facebook de liderul USR Dacian Cioloș. Acesta a scris un mesaj în care se referea la afirmația lui Ciolacu că Marian Neacșu a fost reabilitat și are cazierul curat. „Este condamnat penal (…) dumneavoastră și colegii din PSD vreți să credem că furtul de la stat sau deturnarea banului public prin șmecherie nu se pune”, a scris Cioloș.

La Brașov, opinia publică a aflat că „fără penali în funcții publice” nu este un deziderat de interes pentru primarul USR Allen Coliban, care a numit-o în funcția de administrator public pe Adriana Miron, condamnată penal definitiv, fie ea și reabilitată, cel puțin la nivel declarativ, pentru că public Coliban nu a prezentat nimic oficial.

Alte articole:   Primăria Râșnov: A început modernizarea iluminatului public pe mai multe străzi din oraș 

Nu se aplică și în acest caz aceeași măsură? Sau șmecheria USR de la Brașov este pe placul lui Dacian Cioloș?

Să nu uităm că USR a șantajat PNL la Brașov, la începutul acestui mandat, în sensul că nu face o alianță în plan local dacă mai mulți consilieri locali și județeni nu renunță la mandat pe motiv că sunt „penali”. Printre victime sunt persoane, unele reabilitate, care au fost condamnate, de exemplu, pentru depistarea lor sub influența alcoolului la volan, „păcat” incomensurabil mai mic față de protejata și promovata primarului Coliban, care a prejudiciat interesele și imaginea M.A.I., condamnată definitiv pentru infracțiunea de «fals intelectual în formă continuată».

Bănuim că USR nu contestă deciziile instanțelor de judecată după cum dictează interesul de partid, pentru că se duce de râpă campania „Jos labele de pe Justiție!”.

În contextul în care, deși subiectul privind numirea Adrianei Miron într-o funcție publică importantă la nivelul municipiului a apărut în presa locală și națională de mult timp, solicităm președintelui organizației municipale Brașov a USR Brașov, Alexandra Coliban să prezinte public un punct de vedere asupra desemnării unei persoane condamnate penal definitiv, posibil reabilitată, în funcția de administrator public al municipiului Brașov.

Alte articole:   Accident, în Brașov. Un motociclist a fost rănit

Dacă organizația USR condusă de domnia sa nu este de acord cu această numire, dorim să transmită opiniei publice ce măsuri va întrepinde, la nivel politic, pentru a aplica dezideratul USR de la nivel național „fără penali în funcții publice”, ajuns în derizoriu, la Brașov, din cauza primarului Allen Coliban?

Dacă au primit vreun mandat consilierii locali municipali brașoveni ai USR pentru a-l determina pe primarul Allen Coliban să revină la făgașul și normele USR, în speță acela cu „fără penali în funcții publice”.

O neasumare publică din partea USR Brașov a deciziei primarului Coliban are ca efect evident faptul că „fără penali în funcții publice” a fost o simplă lozincă de campanie electorală, pe care trebuie să o respecte alții, nu și USR, iar penalii unora sunt mai buni/proști decât ai altora.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.