blog-logo

Prețuri mai mari pentru transportul pe cablu din Poiana Brașov

Prețuri mai mari pentru transportul pe cablu din Poiana Brașov

Tarifele la transportul pe cablu în Poiana Braşov cresc în acest sezon, faţă de cel anterior, cu procente între 10% şi 20%.

În funcţie de tipul de cartelă ales, preţurile pentru transportul pe cablu din Poiana Brașov pornesc, pentru adulţi, de la la 50 de lei pentru una cu 10 puncte şi ajungând la 1.140 de lei pentru un abonament pe 10 zile consecutive.

Singurele preţuri neschimbate faţă de sezonul 2020-2021 sunt cele pe care turiştii le vor plăti pentru o urcare, respectiv o coborâre cu telecabina, acestea fiind de 25 de lei pentru un adult şi 15 lei pentru copiii între 6-12 ani, respectiv 40 lei urcarea şi coborârea pentru adulţi şi 20 de lei/copil, informează Agerpres.

Alte articole:   Primăria Râșnov: A început modernizarea iluminatului public pe mai multe străzi din oraș 

De asemenea, rămân la nivelul tarifelor de anul trecut preţurile abonamentelor pe anumite intervale orare: de la ora 11:00 (120 lei/adult, 70 lei/copil), 13:00 (90 lei/adult, 50 lei/copil) şi de la ora 14:00 (65 lei adult/40 lei/copil).

În rest, cartelele pentru telecabină, telegondolă, telescaune şi teleschiuri, care au de la 10 până la 240 de puncte s-au scumpit cu sume între 5 şi 100 de lei. Astfel, de exemplu, dacă anul trecut o cartelă de 10 puncte/adult costa 45 de lei, în acest sezon un turist va plăti 50 lei, iar pentru una de 240 de puncte, care costa 570 de lei, anul acesta va plăti 670 de lei.

Alte articole:   Ziua internațională a medicului de familie este marcată astăzi

Creşteri mai reduse se înregistrează la abonamentele pentru un anumit număr de zile. Astfel, anul acesta, unul de 10 zile (consecutive sau nu) va costa 1.140 de lei pentru un adult şi 700 de lei pentru un copil, spre deosebire de preţurile plătite anul trecut, când acestea erau de 1.050 lei, respectiv 650 de lei.

Noile tarife, precum şi taxa specială de utilizare a domeniului schiabil de către firma Ana Teleferic au fost aprobate vineri, de Consiliul Local Braşov.

Conform primarului Braşovului, Allen Coliban, „nu este o creştere exagerată per total”, el menţionând, în şedinţa forului local de vineri, că au fost majorate mai puţin „anumite produse, care sunt mai folosite, mai apreciate de braşoveni”.

Alte articole:   Doar două studente au solicitat să se angajeze part-time la cantina Universității Transilvania

Edilul a susţinut de asemenea că „algoritmul de calcul” stabilit anul acesta pentru taxa specială de utilizare a domeniului public va aduce mai mulţi bani municipalităţii, dând ca exemplu faptul că dacă anul trecut domeniul schiabil a adus la buget 1,5 milioane de lei, pe noul algoritm, la acelaşi trafic de persoane, suma s-ar ridica la 2 milioane de lei.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.