blog-logo

Ministrul Finațelor: TVA la căldură scade la 5%, la fel și pentru locuințelor noi

Ministrul Finațelor: TVA la căldură scade la 5%, la fel și pentru locuințelor noi

Guvernul a aprobat în ședința de vineri, 17 decembrie, măsura privind reducerea TVA la energie termică la 5% din ianuarie 2022, pe perioada sezonului rece. De asemenea, de anul viitor, taxa va scădea și în cazul unor locuințe noi.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, vineri, după ședința de Guvern, că de la 1 ianuarie, pe perioada sezonului rece, scade la 5% TVA la energie termică, atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru instituții publice și școli.

Totodată, a anunțat ministrul, scade și TVA pentru locuințele noi.

„Am stabilit că de la 1 ianuarie 2022, pe perioada sezonului rece, TVA la energie termică va fi de 5%, atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru instituții publice și școli.

O altă măsură așteptată a fost TVA redus la 5% pentru locuințe cu pragul care ajunge la 140.000 de euro. Se acceptă TVA de 5% pentru achiziția unei singure locuințe. La plafonul de 90.000 de euro nu există o condiționare cu privire la numărul de locuințe”, a anunțat Câciu, după ședința de Guvern.

Tot vineri, Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor financiar pentru pensionarii sistemului public de pensii cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei.

Alte articole:   Românii amendați pentru necompletarea PLF pot depune cereri de restituire a sumelor plătite

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.