blog-logo

Două hoteluri din Poiana Brașov au fost vândute cu peste 4 milioane €

Două hoteluri din Poiana Brașov au fost vândute cu peste 4 milioane €

În cadrul unei licitații publice, desfășurate în luna noiembrie 2021, ca parte a unei tranzacții în insolvență, lichidatorul judiciar a predat proprietatea hotelurilor Rina Tirol și Rina Vista din Poiana Brașov, către doi cumpărători diferiți.

Valoarea totală a acestei tranzacții a fost de 4.253.505 € exclusiv TVA, din care Rina Tirol (construcție plus teren) – 2.070.625 €, iar Rina Vista (doar construcție) – 2.182.880 €.

Tranzacția a deblocat starea îndelungată de inactivitate a hotelurilor, având în vedere că, la momentul valorificării, cele două hoteluri, fiecare din ele clasificat cu 3 stele la deschiderea procedurii de insolvență, nu mai functionau de aproximativ 6 ani.

„Deblocarea vânzării s-a datorat faptului că schimbarea creditorului majoritar a dus și la schimbarea strategiei în sensul promovării hotelurilor în mod distinct și nu ca un pachet de bunuri, permițând targetarea unei plaje mai mari de cumpărători, versus promovarea celor două hoteluri ca pachet de bunuri care a fost de natură să restrângă numărul persoanelor interesate datorită valorii pachetului”, a declarat Mihaela Bocea, reprezentantul lichidatorului.

Alte articole:   Pandemia a gonit turiștii de la monumentele fortificate din Brașov

Mai multe informații citiți pe eKRONomica.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate