blog-logo

Toaleta autoamată, în probe în Livada Poștei

Toaleta autoamată, în probe în Livada Poștei

Din această săptămână și până 15 ianuarie municipalitatea pune în funcțiune, în cadrul unui proiect pilot, o toaletă automată, inclusiv cu facilități pentru persoanele cu dizabilități, dotată cu sistem de autocurățare și racordată la rețelele de utilități. Aceasta va funcționa în Livada Poștei, lângă automatul pentru deșeuri reciclabile, PETrică.

Toaletele publice automate racordabile la utilități se diferențiază de celelalte toalete existente prin faptul că după fiecare utilizare se curăță automat, fără a mai fi nevoie de o persoană care să asigure igienizarea spațiului.

După ieșirea utilizatorului din cabină urmează operațiunile de curățare și dezinfecție automată a podelei; curățarea, dezinfecția și uscarea vasului toaletei în interior și exterior; ventilația și parfumarea cabinei.

Alte articole:   RMN Diagnostica Brașov – centru medical integrat: Policlinică și imagistică medicală

Toaletele publice de acest fel sunt confecționate din panouri de ciment armat cu fibră de sticlă, protejate cu vopsea antigraffiti. Ele sunt „Eco Friendly“ (prietenoase cu mediul), având un consum redus de energie electrică și de apă. Valoarea toaletei din proiectul pilot este de 55.000 de euro (prețul unei garsoniere), iar unitatea a fost pusă la dispoziția municipalității gratuit.

Serviciul Amenajare Zone Publice a făcut o analiză la nivelul întregului oraș cu privire la necesarul de grupuri sanitare publice, inclusiv pe baza solicitărilor primite direct de la cetățeni.

Au fost analizate 28 de zone din municipiu cu aglomerări mari de oameni, unde există nevoia unor astfel de facilități: parcuri – cum ar fi Tractorul, Someșul sau Trandafirilor, piațete publice – ca Sf. Ioan sau Uranus, zone de agrement – Poiana Brașov, Lacul Noua și La Iepure sau zone cu circulație pietonală importantă – cum ar fi, de exemplu, Livada Poștei sau zona Spitalului Județean.

Alte articole:   Aproape jumătate din delegația României la JO de la Beijing sunt studenți sau absolvenți ai Universității Transilvania

În urma acestei analize, municipalitatea va include în planul de achiziții pentru anul 2022 o procedură de achiziție publică pentru încheierea unui acord cadru prin care, anual, să instaleze toalete publice în zonele cele mai aglomerate.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate