blog-logo

Majoritatea elevilor din județul Brașov sunt testați de COVID-19 acasă, de către părinți

Majoritatea elevilor din județul Brașov sunt testați de COVID-19 acasă, de către părinți

Ieri a fost prima zi în care elevii și preșcolarii au fost testați împotriva noului coronavirus cu testele de salivă. La nivelul județului Brașov, aproape toate unitățile de învățământ au preferat ca testarea să fie realizată acasă, de către părinți.

Potrivit Inspectoratul Școlar al Județului (IȘJ) Brașov anunță că în 379 de unități școlare din județul Brașov, din totalul celor 411 în care activitatea se desfășoară cu prezență fizică în această săptămână, testele de salivă sunt administrate elevilor de către părinți, acasă. Excepție fac șase unități de învățământ din mediul rural.

Cele şase untăţi care administrează la clasă testele de salivă sunt: Școala Primară Beclean, Grădinița cu Program Normal Beclean, Școala Primară Boholț, Școala Gimnazială Fundata, Grădinița cu Program Normal Fundata şi Grădinița cu Program Normal Șercăița.

Alte articole:   Lucrările de reabilitare de la Școala Gimnazială Cristian vor fi finalizate până la începutul anului școlar

Aceste şase unități însumează 125 de copii și elevi, reprezentând sub un sfert de procent din totalul copiilor/elevilor înmatriculați în unitățile școlare brașovene.

Conform sursei citate, în celelalte unități testele de salivă se administrează diferențiat de la o clasă la alta, fie acasă fie la școală. Decizia este luată de conducerea fiecărei unităţi de învăţământ în parte.

Potrivit Ordinului comun al Ministerului Educației şi Ministerului Sănătății, testarea elevilor şi a copiilor nu este obligatorie, pe cale de consecinţă prezenţa fizică a acestora în unitatea şcolară nu este condiţionată de efectuarea acestor teste. 

În cazul în care rezultatul în urma testării unui elev este pozitiv, părinţii/tutorii legali ai acestuia au obligaţia de a anunţa medicul de familie.

Alte articole:   Peste 280 de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore, în județul Brașov

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.