blog-logo

Samsung va renunța la Galaxy Note

Samsung va renunța la Galaxy Note

Este oficial; Samsung nu va lansa un nou dispozitiv din seria Galaxy Note în 2021. Asta potrivit Dr. TM Roh, președintele și șeful departamentului de comunicații mobile al Samsung. Într-adevăr, este posibil ca acest lucru să nu fi fost o surpriză pentru unii, deoarece au existat speculații despre aceste telefoane Samsung, timp de luni de zile.

Samsung încorporează încet-încet caracteristicile proiectului seriei Note la restul dispozitivelor sale Galaxy. Brandul nu a dezvăluit în mod explicit motivele pentru care seria Galaxy Note 21 nu ar fi lansată în acest an. Totuși, unul dintre vinovații probabili pentru acest lucru se face aluzie la penuria globală de semiconductori.

În luna martie, compania a vorbit despre „dezechilibrul grav” dintre cererea și oferta globală de semiconductori în timpul adunării acționarilor săi. Iar în calitate de cea mai mare companie de smartphone-uri din lume în ceea ce privește livrările și cota de piață, compania are nevoie de o mulțime de cipuri. Criza semiconductorilor a afectat smartphone-urile și mașinile, consolele de jocuri, GPU pentru construcția de PC-uri și alte industrii dependente de cipuri.

Dar, indiferent de motiv, nu este neapărat un lucru rău. De fapt, v-ați putea întreba daca Samsung chiar mai are nevoie de seria Note. Iată de ce.

Alte articole:   Două zile de distracție, de Ziua Copilului, la Făgăraș 

1. Pentru a raționaliza seria sa de dispozitive emblematice

Samsung a dezvăluit în mod constant două dispozitive de tip flagship în fiecare an, din 2011 până în 2018. Din 2019, compania s-a aventurat pe piața pliabilă cu apariția Galaxy Fold. Acum, compania are în portofoliu trei dispozitive din seria flagship. Este vorba despre Galaxy Fold, Note și seria S.

Numai în 2020, compania a prezentat patru noi dispozitive Galaxy S20 și două telefoane din seria Galaxy Note 20. Adăugați noul Galaxy Z Fold 2 și veți obține un total de șapte dispozitive emblematice. Sunt o mulțime de dispozitive premium. Poate deruta consumatorul, deoarece există și câteva telefoane de top din gama medie, precum Galaxy A72 și A52.

O modalitate de a atenua numărul copleșitor de dispozitive emblematice este renunțarea definitivă la seria Note. Note este candidatul potrivit pentru a pleca din două motive. În primul rând, nu este la fel de popular ca seria Galaxy S. În al doilea rând, a fost mult timp un dispozitiv de nișă pentru utilizatorii de putere și productivitate. Și s-ar putea să vă întrebați, cum rămâne cu seria Galaxy Fold? Ei bine, juriul încă nu a decis soarta smartphone-urilor pliabile.

Alte articole:   Poșta Română va distribui voucherele sociale în valoare de 250 lei

Dar raționalizarea seriei sale emblematice ar putea duce la un suport software și mai bun. De asemenea, deciziile de cumpărare vor fi mult mai ușoare pentru consumatorul obișnuit.

2. Seria Note a fost „diluată”

S-ar putea ca renunțarea la dispozitivul din acest an să nu fi fost în interesul companiei, deoarece seria Note are încă piața sa țintă. Iar această piață nu trebuie luată ca atare.

Pentru a înțelege de ce seria Galaxy Note este clasată ca fiind unul dintre cele mai bine vândute smartphone-uri ale companiei, trebuie să analizăm principalele sale puncte de vânzare. Seria oferă unul dintre cele mai bune ecrane de dimensiuni mai mari, o baterie mai mare, multă putere sub capotă, spațiu de stocare și memorie masivă, o configurație competitivă a camerei foto și suport S-Pen.

Acestea au făcut din Note un dispozitiv de referință pentru consumatorii profesioniști interesați de ce este mai mare și mai bun de la Samsung. Note a fost, în cea mai mare parte, un dispozitiv fără compromisuri, oferind aproape tot ceea ce și-ar dori un entuziast, indiferent de preț. Dar acest lucru nu mai este adevărat. În unele cazuri, seria Note oferă câteva compromisuri ici și colo în raport cu seria Galaxy S.

Alte articole:   Doar două studente au solicitat să se angajeze part-time la cantina Universității Transilvania

Nu este o surpriză faptul că, încet-încet, compania transferă unele dintre caracteristicile îndrăgite ale seriei Note pe alte dispozitive Galaxy. Galaxy S21 Ultra este primul telefon Samsung din seria Galaxy S care oferă suport pentru S-Pen, pentru a încerca să atragă utilizatorii seriei Note 20 să facă upgrade.

Și acesta este doar începutul. Samsung plănuiește, de asemenea, să aducă și mai multe caracteristici Note pe alte dispozitive Galaxy. Într-un articol, Dr. TM Roh a scris: „În loc să prezentăm un nou Galaxy Note de data aceasta, vom extinde în continuare îndrăgitele caracteristici Note la mai multe dispozitive Samsung Galaxy”.

Este posibil ca brandul seriei Note să dispară încet-încet odată cu S-Pen-ul, iar alte caracteristici notabile să se extindă pe alte telefoane Samsung din seria Galaxy.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.