blog-logo

Guvernul Ciucă cere cultelor religioase să sprijine procesul de vaccinare

Guvernul Ciucă cere cultelor religioase să sprijine procesul de vaccinare

Nicolae Ciucă cere sprijinul reprezentanților cultelor religioase pentru accelerarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi, cu reprezentanții tuturor cultelor religioase din România. Șeful guvernului spune că le-a cerut sprijinul pentru a salva cât mai multe vieți.

În cadrul întâlnirii desfăşurate la Templul Coral din Capitală reprezentanţii celor 17 culte au solicitat ca oamenii să poată participa în continuare la slujbe fără să se impună obligativitatea deţinerii certificatului verde

„A fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată să beneficieze de această libertate de a participa la slujbe fără să se impună obligativitatea certificatului verde. Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieți. Vaccinarea este o soluție, iar cea de-a doua este comportamentul, iar prin comportament înțelegem respectul față de sine, respectul față de comunitate, respectul față de tot ceea ce înseamnă dorința de a salva vieți”, a spus premierul României.

Prezent la întâlnirea cu reprezentanții cultelor, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a fost întrebat dacă va deveni obligatoriu certificatul COVID la intrarea în biserică.

„Libertatea religioasă trebuie respectată, nu pudem discuta doar de faptul că există acces la magazinele de strictă necesitate, noi credem că și accesul la serviciile religioase trebuie să țină cont de acest lucru”, a explicat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că luna aceasta va trimite la Parlament un proiect privind certificatul COVID.

Alte articole:   INS: Spor natural negativ, în iunie

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.