blog-logo

Sistem de tomografie computerizată pentru Spitalul municipal Săcele

Sistem de tomografie computerizată pentru Spitalul municipal Săcele

În contextul epidemiologic actual generat de coronavirus, Spitalul Municipal Săcele dorește achiziționarea de aparatură radiologică în vederea depistaării și tratării pacienților infectați cu virusul COVID19, dar și pentru pacienții care suferă de alte boli ce pot fi diagnosticate cu ajutorul aparatelor de radiologie. 

Este vorba despre cumpărarea unui sistem de tomografie computerizată cu sistem pacs și container.

Tomografia computerizata (CT) a revolutionat medicina permitand medicilor sa vada boli care in trecut erau descoperite numai cu ajutorul chirurgiei sau autopsiei. Examinarea prin tomografie computerizata (CT) este neinvaziva, se realizeaza in conditii de siguranta, ofera o privire detaliata a capului, abdomenului sau membrelor si informatii asupra vaselor sanguine si oaselor si poate realiza imagini ale organelor, precum ficatul, pancreasul, intestinul, rinichii, glandele suprarenale, plamanii si inima.

Alte articole:   Pericol de explozie la Săcele

Solutia PACS integrata hardware si software utilizeaza standardele DICOM pentru stocarea, arhivarea si vizualizarea informatiilor si a studiilor medicale achizitionate cu echipamentele medicale de radiologie si imagistica, fiind compatibil cu orice marca de aparat: CT, RMN, RX, Ecograf, Mamograf etc.

Valoarea estimată pentru achiziție, fără TVA, este de 3.177.664 de lei. Finanțarea este asigurată cu fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare – POIM. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: 14 decembrie 2021, ora 15.00.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate