blog-logo

publicitate

Astăzi începe testarea elevilor în școli, cu teste pe bază de salivă

Astăzi începe testarea elevilor în școli, cu teste pe bază de salivă

Teste de salivă, pentru depistarea infecției COVID-19, vor fi folosite prima dată astăzi, odată cu revenirea copiilor la şcoală după zilele libere de 1 Decembrie.

Potrivit regulilor stabilite de autorităţi, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va realiza în prima şi în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs.

Testarea se va efectua în sala de clasă sau în alte spatii, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unităţii de învăţământ, dar şi la domiciliu, sub îndrumarea părinţilor, relatează Mediafax.ro.

Modul în care se utilizează testele a fost explicat inclusiv prin intermediul unor clipuri video realizate de miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei.

Alte articole:   Atenție, brașoveni! PETrică nu mai are bilete RAT!

De asemenea, persoanele responsabile din cadrul unităţilor de învăţământ au fost instruite privind colectarea testelor cu rezultat pozitiv, acestea fiind considerate deşeuri medicale cu potenţial infecţios.

Testele pozitive descoperite în unităţile de învăţământ vor fi aruncate în coşuri prevăzute cu capac, pedală şi sac de gunoi. Ulterior, acestea vor fi eliminate pe un circuit separat.

În prima tranşă, România a comandat 6,5 milioane de teste. Următoarele transporturi vor ajunge în ţară în prima parte a lunii decembrie.

Testele au fost livrate dezasamblate şi angajaţii şcolilor trebuie să le asambleze pentru a fi folosite de elevi, potrivit aceleiași surse.

În școlile din județul Brașov au ajuns 180.500 de teste rapide antigen din salivă, destinate diagnosticării infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor și personalului din unitățile școlare preuniversitare.

Alte articole:   Marian Rasaliu: Brașovul trebuie să își recapete locul pe care îl merită în industria de apărare

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.