blog-logo

Cod galben de vânt puternic, ploaie, lapoviță și ninsoare, până la ora 20.00, în județul Brașov

Cod galben de vânt puternic, ploaie, lapoviță și ninsoare, până la ora 20.00, în județul Brașov

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări meteorologice Cod galben și Cod portocaliu de vreme rea pentru mai multe județe din România pentru data de 1 decembrie 2021.

Meteorologii anunță intensificări ale vântului, precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în mai multe județe, printre care și pentru o parte a județului Brașov.

Conform prognozei de specialitate, astăzi, 1 decembrie, până la ora 20:00, în Dobrogea, sud-vestul Olteniei, precum şi în vestul şi sud-vestul Olteniei vântul va avea intensificări, cu rafale cuprinse între 55 şi 75 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi şi la altitudini de peste 1.500 m în Carpaţii Meridonali şi de Curbură, cu viteze ce vor depăşi 75-85 km/h şi va ninge viscolit.

Alte articole:   Risc de gradul 4 de avalanşe în Munţii Făgăraş

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Buzău, Covasna, Vrancea, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Sibiu, Alba, Argeş, Vâlcea, Hunedoara, Gorj, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Tulcea şi Constanţa., potrivit Agerpres.

De asemenea, ANM şi a emis o atenţionare Cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului în zona de litoral a judeţului Constanţa, unde vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 80-90 km/h.

În acelaşi timp, astăzi, până la ora 20:00, va fi în vigoare o informare de intensificări temporare ale vântului în restul teritorului, precipitaţii moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Potrivit ANM, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 şi 60 km/h şi vor fi precipitaţii pe arii restrânse moderate cantitativ. În sud-estul şi sudul extrem al ţării, pe parcursul zilei de marţi (30 noiembrie) vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi pe arii restrânse ninsoare.

Alte articole:   Incidența în județul Brașov: 9,24 la mia de locuitori. Moieciu a depășit cota de 17 la mie

La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopţii de marţi spre miercuri (30 noiembrie/01 decembrie) local vor predomina ninsorile şi pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate