blog-logo

Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru luna decembrie

Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru luna decembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, mai exact aproape întreaga lună decembrie.

Potrivit prognozei realizate de meteorologi, intervalul debutează cu o săptămână 29 noiembrie – 6 decembrie cu temperaturi destul de scăzute și multe precipitații.

Pentru perioada 29 noiembrie – 27 decembrie, specialiștii estimează valori termice mai mici decât norma perioadei. În aceste condiții, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare ar putea cădea și în zonele mai joase de relief.

Veștile pentru cei care visează la un Crăciun alb nu sunt foarte bune. Luna decembrie va aduce temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei în aproape toate zonele țării.

Alte articole:   Gabriel Andronache rămâne liderul grupului PNL din Camera Deputaților

Prognoza meteo pentru perioada 29 noiembrie – 27 decembrie

În prima săptămână a intervalului, 29 noiembrie – 6 decembrie, temperaturile vor fi la nivelul celor normale pentru această perioadă, ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în cele vestice și la munte, spun meteorologii.

În regiunile intracarpatice, dar mai ales în zonele montane, cantitățile de precipitații vor fi excedentare.

În săptămâna 6-13 decembrie, temperatura medie se va încadra în limitele normale ale mijlocului de decembrie în întreaga țară.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 13 – 20 decembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Alte articole:   WhatsApp lansează trei noi funcții

În toată țara vor fi precipitații în cantități normale acestei perioade potrivit ANM.

În ceea ce privește săptămâna 20 – 27 decembrie, meteorologii anunță că va fi mai cald decât normalul termic al perioadei, în întreaga țară.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în nord-est.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.