blog-logo

publicitate

Românii ar putea primi două facturi la energia electrică în decembrie

Românii ar putea primi două facturi la energia electrică în decembrie

Vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Zoltan Nagy-Bege, a anunțat că mulți români vor primi, în luna decembrie, două facturi pentru energia electrică, și a explicat și care este cauza.

Consumatorii care nu au primit facturi la energie pentru luna aceasta este posibil să aibă două facturi de plată în luna decembrie, din cauză că ordinul comun care reglementează procedura este încă în stadiul de proiect, deşi, conform legii, ar fi trebuit să fie publicat deja.

„La sfârșitul lui octombrie s-a aprobat în Parlament acea OUG 118 care s-a dat de către guvern pentru compensarea facturilor la energie electrica și gaze. S-a completat în Parlament și s-a dispus și plafonarea. Deși legea prevedea termen de 15 zile în care trebuia să se elaboreze normele de aplicare a acestei legi, acest lucru încă nu s-a întâmplat. N-avem încă norme, suntem în 24 noiembrie, și în lipsa normelor furnizorii nu știu cum să factureze și cum să aplice această lege și unii au preferat în loc să factureze la valoarea normală prevăzută din contract încălcând legea au preferat să amâne emiterea facturilor. Sper că cel târziu săptămâna viitoare aceste norme să apară. Problema e că ar trebui să se aștepte acești clienți cărora nu le-a venit factură că în decembrie să primească chiar două facturi. Într-o săptămână – două să vină două facturi că să recupereze acest decalaj din cauza amânării emiterii facturilor”, a declarat Zoltan Nagy la Digi24.

Vicepreședintele ANRE a fost întrebat dacă cetățenii au fost anunțați de această situație, iar acesta a răspuns că unii furnizori care au decis să amâne emiterea facturii au anunțat pe site sau au avut anunțat în presă cu privire la această decizie de a amână emiterea facturilor.

Alte articole:   CNAIR: Traficul rutier va fi monitorizat până în luna noiembrie 2022 

Nagy a mai precizat că stie doar despre unul singur: „pentru ceilalți probabil nu contează atât de mult clientul și nu dau foarte mult pe comunicarea față de client”.

Acesta a mai spus și că omisiunea va fi sancționată „dacă se va găsi temei legal„.

Foto: arhiva/playtech.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.