blog-logo

Hărman: Consiliul Local a votat rezilierea contractului cu Hidrosal

Hărman: Consiliul Local a votat rezilierea contractului cu Hidrosal

La propunerea primarului PNL Onorel Velican, consilierii locali din Hărman au hotărât, în unanimitate, ca Primăria să facă demersurile necesare pentru rezilierea contractului cu operatorul de salubritate Hidro Sal.

La ședința de CL Hărman din 25 noiembrie 2021 au participat și Adrian Șoneriu, director al Hidro Sal și Bogdan Loredan, director al ADI Hidro Sal Brașov. Aceștia au prezentat situația critică în care se află operatorul de salubritate.

Operatorul de salubritate Hidro Sal reclamă subfinanțarea și faptul că este nevoie de investiții. Potrivit consilierului local USR PLUS Filofteia Matei, reprezentanții Hidro Sal au apreciat „că în Hărman numărul real de persoane este de aproximativ 11 000, iar colectarea taxei se face undeva la 6900 de persoane. Deci colectarea taxei de salubritate este deficitară. În ceea ce îi privește spun că vor accesa liniile de finanțare care vor fi accesibile dar până atunci recunosc că serviciile nu pot fi de calitate. De asemenea, au informat că Hidro-Sal și-a prelungit licența de operare”.

În urma discuțiilor, după plecarea celor doi directori din plenul ședinței, primarul a propus demararea procedurilor legale de reziliere a contractului.

Alte articole:   ANAR: Restricții în alimentarea cu apă în aproape 700 de localități, din cauza secetei 

Trebuie remarcată maturitatea administrativă a edililor din Hărman, care nu au votat direct rezilierea contractului cu Hidro Sal, așa cum au făcut consilierii locali brașoveni la propunerea primarului USR Allen Coliban, în afacerea parcărilor publice cu plată din Brașov, administrate de P&P.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.