blog-logo

V-ați imaginat vreodată cum e să conduci un autobuz de 12 metri? Ea face asta zilnic!

V-ați imaginat vreodată cum e să conduci un autobuz de 12 metri? Ea face asta zilnic!

Cristina Moldoveanu, o brașoveancă în vârstă de 35 de ani, este una dintre cele șase șoferițe angajate la Regia Autonomă de Transport Brașov.

Cristina lucrează la RAT de aproape doi ani și conduce un autobuz de 12 metri. Pentru ea condusul este o pasiune pe care a descoperit-o în urma cu 3 ani, când se afla în Spania, unde a început să lucreze la o firmă pentru transportul copiilor. Acolo a lucrat timp de 6 luni, după care a decis să se întoarcă în țară împreună cu soțul ei.

,,Am decis să mă întorc în țară, în primul rând pentru că am familia aici, copilul locuia tot în România și fiind împlinită atât pe plan profesional, cât și material și sentimental, am hotărât cu soțul să ne întoarcem în țară și să începem o viață aici”, a spus șoferița.

La RAT, femeia s-a angajat imediat cum a ajuns în țara deoarece avea experiență în domeniu.

Este o meserie destul de frumoasă și cred că o poate face atât femeile, cât și bărbații, este o meserie grea, dar aduce și multe satisfacții”, a spus Cristina Moldoveanu.

Chiar dacă petrece în trafic 8 ore în fiecare zi și parcurge cam 150 de kilometri prin oraș zilnic, Cristina Moldoveanu spune că îi place mult ceea ce face.

,,Situații puțin neplăcute sunt la orele de vârf, când orașul este foarte aglomerat. Oamenii… Unii înțeleg, alții nu, când ajugem, poate mai tarziu cu un minut, în stație. Nu depinde numai de noi, în primul rând depinde de trafic”, a adăugat șoferița.

În doi ani de când lucrează la RAT, Cristina nu a avut niciun evenimet în trafic.

,,Trebuie spus, fără a folosi cuvinte mari, că aceste doamne care lucrează la RAT sunt un exemplu în ceea ce privește modul în care relaționează cu ceilalți colegi, cu călătorii, dar și cu ceilalți participanți la trafic. Ele toate au dat dovadă de o conduită foarte bună”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al RAT Brașov, Silviu Ștefan.

La Regia Autonomă de Transport lucrează aproximativ 450 de șoferi dintre care 6 sunt femei. În viitor, reprezentanții RAT se gândesc să angajeze și alte șoferițe.

Sursă imagini : arhivă personală Cristina Moldoveanu

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.