blog-logo

Se pregătește numirea unui prefect PSD la Brașov

Se pregătește numirea unui prefect PSD la Brașov

Primă măsură a guvernului Ciucă, Ordonanța de Urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial. Potrivit acesteia, poate fi numită în funcția de prefect, respectiv de subprefect o persoană care nu a absolvit programele de formare specializată, cu condiția ca în termen de maximum 2 ani de la data emiterii actului de numire în funcție să absolve un astfel de program. Anterior, termenul fusese de 1 an.

„La articolul 251, alineatul (2,3) se modifică și va avea următorul cuprins: „(2,3) Prin excepție de la prevederile alin. (2,1) lit. f), poate fi numită în funcția de prefect, respectiv de subprefect o persoană care nu a absolvit programele de formare specializată, cu condiția ca în termen de maximum 2 ani de la data emiterii actului de numire în funcție să absolve un astfel de program”, se arată în Ordonanță.

Alte articole:   Colegiul Medicilor cere suplimentarea numărului de locuri la rezidenţiat pentru medicină de familie

Din informațiile pe care le deținem, PSD va primi funcția de prefect la Brașov, iar PNL va trebui să se mulțumească cu aceea de subprefect. UDRM își va păstra celălat post de subprefect, deținut de Ambrus Izabella.

Social-democrații vor primi această funcție în contextul în care nu au obținut posturi nici la nivelul Primăriei, nici al Consiliului Județean Brașov. PSD nu a stabilit încă persoana care va fi numită în această funcție, existând mai multe variante.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.