blog-logo

Voucherele de vacanță revin din 2022 și pentru bugetari şi pentru angajaţii din privat

Voucherele de vacanță revin din 2022 și pentru bugetari şi pentru angajaţii din privat

Sistate pentru anul 2021, voucherele de vacanță revin de anul viitor, potrivit programului de guvernare al noului cabinet Nicolae Ciucă.

Programul de guvernare al noului cabinet Nicolae Ciucă, susținut de PSD, PNL și UDMR, prevede reintroducerea voucherelor de vacanță.

De tichetele de vacanță vor putea beneficia de anul viitor pe lângă bugetari și angajații firmelor private, iar statul va acoperi contravaloarea acestora.

„Tichetele de vacanță au rol în stimularea circulației turistice interne prin acordarea de tichete de vacanță, începând cu anul 2022, pentru salariații din sectorul bugetar și acoperirea contravalorii tichetelor de vacanță acordate de angajatorii din sectorul privat, în special pentru promovarea turismului rural și balnear. Valoarea tichetelor de vacanță va fi de 1.450 lei”, menționează programul de guvernare al noului cabinet, la „programul de sprijin a sectorului de turism”.

În programul de guvernare al noii coaliţii nu a mai fost menționat și faptul că utilizarea voucherelor de vacanță va fi limitată pentru pensiuni agroturistice și stațiuni balneare și că nu vor mai putea fi folosite și la plata sejururilor pe litoral.

Alte articole:   Gheorghiță: Omicron este o variantă cu o contagiozitate crescută, care scapă de sub protecţia anticorpilor şi reuşeşte să dea infecţii atât la persoanele trecute prin boală, cât şi la cele vaccinate

Tot la capitolul turism, politicienii au inclus și un Program pentru Digitalizarea turismului, care presupune digitalizarea sistemului de evidență a turiștilor în România, cu respectarea normelor GDPR, pentru a dezvolta baza de date care să permită o mai bună țintire a promovării de țară pe categoriile de interes, potrivit documentului.

Noii guvernanți vor un program în 10 ani pentru modernizarea a 31 de stațiuni balneare.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate