blog-logo

Sorin Cîmpeanu: Joi, 2 decembrie va fi prima zi în care testele de salivă vor fi folosite în școli

Sorin Cîmpeanu: Joi, 2 decembrie va fi prima zi în care testele de salivă vor fi folosite în școli

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că joi, 2 decembrie va fi prima zi în care testele pe bază de salivă de depistare a infecțiilor cu Covid-19 vor fi folosite în școli.

Potrivit lui Cîmpeanu, termenele de livrare de către furnizori a acestor teste către IGSU, autoritatea care a semnat contractele, sunt 24 noiembrie, 2 decembrie și 9 decembrie, eșalonat.

„Astăzi (n.r. miercuri, 24 noiembrie) am fost informați că va exista o zi de întârziere, ele vor ajunge de la furnizor la IGSU mâine, 25 noiembrie. Am fost asigurat că în termen de 24 de ore vor face ca aceste teste să ajungă în școli. Joi, 2 decembrie va fi prima zi în car aceste teste vor fi folosite în școli”, a afirmat Cîmpeanu, în cadrul audierilor pentru un nou mandat de ministru, la comisiile parlamentare, relatează HotNews.ro.

El a adăugat că, având în vedere minivacanța din 29 noiembrie – 1 decembrie (luni-miercuri), „joi, 2 decembrie va fi prima zi în care aceste teste vor fi folosite în școli”.

Elevilor li se vor înmâna vineri două teste pentru săptămâna ce urmează, indiferent dacă se vor face la școală sau acasă.

Alte articole:   Gheorghiță: Omicron este o variantă cu o contagiozitate crescută, care scapă de sub protecţia anticorpilor şi reuşeşte să dea infecţii atât la persoanele trecute prin boală, cât şi la cele vaccinate

Ministrul a precizat pentru HotNews.ro că testele sunt prevăzute și pentru personalul din școli și grădinițe, nu doar pentru copii.

Testarea elevilor se va face în prima și în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs.

Testarea se va face în sala de clasă sau în alte spații, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ. Pentru ca testele să fie administrate în școală, este nevoie și de acordul părinților.

Potrivit noilor instrucțiuni, testarea poate fi făcută și la domiciliu, sub îndrumarea părinților.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate