blog-logo

Reduceri de taxe pentru sectorul HoReCa, din Brașov, în 2022

Reduceri de taxe pentru sectorul HoReCa, din Brașov, în 2022

Firmele braşovene din domeniul HoReCa, unul dintre sectoarele grav afectate de măsurile luate pentru limitarea pandemiei de COVID-19, vor beneficia în 2022 de o serie de facilităţi acordate de municipalitate, sub forma reducerii unor taxe.

Consilierii locali braşoveni au votat miercuri acordarea unor facilităţi fiscale firmelor ospitalităţii, respectiv reducere, anul viitor, a taxei pentru activităţile economice din domeniul alimentaţiei publice şi a taxei pentru ocuparea domeniului public pe care o plătesc în cazul terasele, transmite News.ro.

Viceprimarul municipiului Braşov, Flavia Boghiu, a declarat, miercuri, că taxa de autorizare a activităţilor din alimentaţie publică a fost redusă cu 60%, iar pentru taxa de ocupare a teraselor, reducerile sunt de 60% pentru sezonul rece, respectiv 40% în sezonul cald.

Alte articole:   Scumpiri în lanț la alimente, în 2022. Crește și tariful de transport la energia electrică, de la 1 ianuarie

Astfel, conform hotărârii votate în Consiliului Local, în anul 2022, taxa pentru eliberarea sau vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea unor activităţi de alimentaţie publică va fi redusă cu 60 de procente, indiferent de suprafaţa ocupată.

„De exemplu, pentru o unitate de alimentaţie publică sub 500 de mp, taxa pentru zona A ar trebui să fie de 2.823 de lei/an. În urma deciziei Consiliului Local de luni, firmele din această categorie vor plăti, în anul 2022, suma de 1.129,2 lei. În cazul societăţilor comerciale care deţin spaţii mai mari de 500 de mp, taxa ar fi trebuit să fie, de exemplu, de 6.209 lei/an (în zona A), însă în urma reducerii cu 60%, aceasta are valoarea de 2.483,6 lei”, informează Primăria Braşov.

Și în cazul agenților economici cu terase, reducerile adoptate de Consiliul Local sunt semnificative. În sezonul de vară, pentru ocuparea domeniului public reducerea este de 40%, iar în sezonul de iarnă, de 60%.

Alte articole:   „Albă ca zăpada și cei șapte pitici” în premieră la Teatrul Arlechino

Astfel,în sezonul de vară (1 mai – 31 octombrie), taxa pentru ocuparea domeniului public în zonele A şi B, pentru anul 2022, să fie de 1,5 lei/mp pe zi, faţă de 2,5 lei/zi, iar pentru zonele C şi D, de 0,72 lei/mp pe zi, faţă de 1,2 lei/mp/zi.

În sezonul de iarnă (1 noiembrie – 30 aprilie), taxa percepută teraselor pentru ocuparea domeniului public în zonele A şi B în 2022 va fi de de 1 leu/mp pe zi, faţă de 2,5 lei/mp/zi, iar în zonele C şi D, de 0,48 lei/mp pe zi, faţă de 1,2 lei/mp/zi.

În Poiana Braşov, taxa pentru terase va fi de 0,48 lei/mp pe zi în perioada 15 martie – 30 aprilie şi 01 noiembrie – 15 decembrie şi de 0,72 lei/mp pe zi, în perioada 1 mai – 31 octombrie. Cuantumul stabilit în luna martie, înainte de aplicarea reducerii, era de 1,2 lei/mp pe zi.

Alte articole:   De Ziua Națională a României se dă startul Sărbătorilor de iarnă la Săcele

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate