blog-logo

Alexandra Crivineanu, președinte OFSD Brașov: Încurajez femeile agresate să caute ajutor

Alexandra Crivineanu, președinte OFSD Brașov: Încurajez femeile agresate să caute ajutor

Marcăm astăzi, ca în fiecare an, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeii, zi stabilită de Organizația Națiunilor Unite, din dorința de a atrage atenția asupra conștientizării acestui fenomen global.

De la izbucnirea pandemiei de Covid-19, datele și rapoartele au arătat că toate tipurile de violență împotriva femeilor și fetelor, în special violența domestică, s-au intensificat.

Conform statisticilor ONU, la nivel mondial, 1 din 3 femei este victima actelor de violență.

În România, anul trecut s-au înregistrat 27 000 de cazuri de violență asupra femeii, 72 dintre acestea fiind omorâte. Organizația Femeilor Social Democrate Brașov se alătură și în acest an demersurilor de atragere a atenției și de conștientizare asupra fenomenului de violență asupra femeii. Femeile și fetele, în toată diversitatea lor, au dreptul de a trăi libere de violență și discriminarea bazate pe gen- fizică, sexuală sau psihologică, online sau offline. Izolarea le-a forțat pe femei să stea acasă cu agresorii lor, sporind stresul și nesiguranța. Încurajez femeile să caute ajutor în rândul autorităților. La început, crezi că nu vei putea pleca, pentru că ai copii sau nu ai ce mânca, dar nu este adevărat. Femeile o pot face, trebuie să se prețuiască suficient pentru a pleca.” spune Alexandra Crivineanu, președinte OFSD Brașov

Aceasta mai spune că este nevoie urgentă de o legislație ambițioasă și progresivă, împreună cu finanțare suficientă pentru inițiativele împotriva violenței: „Pe lângă un cadru legal puternic și o finanțare adecvată, avem nevoie și de o schimbare de mentalități. Fac apel la toți bărbații ce sunt factori decizionali, lideri politici, economici, ce sunt vectori de imagine, să se implice cât mai mult în combaterea violenței domestice. Este nevoie de conștientizare, dar și de acțiuni concrete pentru protejarea drepturilor tuturor femeilor.”

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Scumpiri în lanț la alimente, în 2022. Crește și tariful de transport la energia electrică, de la 1 ianuarie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate