blog-logo

publicitate

Controale la comercianții de carne din județul Brașov. Amenzi de peste 100.000 de lei

Controale la comercianții de carne din județul Brașov. Amenzi de peste 100.000 de lei

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (D.S.V.S.A.) Brașov au desfășurat, în cursul acestei luni, controale, în carmangerii, măcelării super-/hipermarket-uri, depozite alimentare.

Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din Brașov au vizat carnea de pasăre provenită din Polonia şi carnea de porc în contextul pestei porcine africane.

În cursul lunii noiembrie s-au efectuat 35 controale, în urma cărora s-au aplicat 18 sancţiuni din care: 12 avertisemnte, 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 110.200 lei.

În continuare, controalele efectuate de inspectorii D.S.V.S.A. BRAŞOV au ca obiectiv principal prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, la D.S.V.S.A. Braşov, la Circumscripţiile Sanitar Veterinare din teritoriu, cât şi la medicii veterinari de liberă practică se poate efectua examenul trichineloscopic pentru carnea de porc, existând și program de permanență.

“Vă informăm că D.S.V.S.A. Braşov are în această perioadă un program de permanenţă, atât la sediul D.S.V.S.A. cât şi la sediul C.S.V.S.A.O. din teritoriu pentru efectuarea examenelor trichineloscopice”, anunță instituția.

Pentru informaţii, DSVSA Braşov poate fi contactată prin următoarele mijloace de comunicare:

Alte articole:   Alexandru Rafila: Infecţia cu COVID-19 se transformă într-o viroză sezonieră. Un nou val nu va pune probleme 

Acțiunile de verificare au fost efectuate la nivelul întregului judeţ  și au vizat aspecte privind respectarea de către operatorii alimentari a condiţiilor de înregistrare, autorizare și funcționare a unităților, a modului de întreținere și igienizare a spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, a condițiilor de prelucrare și de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite, a cerințelor de trasabilitate și a celor privind etichetarea, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind implementarea procedurilor bazate pe analiza riscului (sistemul HACCP).

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.