blog-logo

Coliban continuă cu minciunile și dezinformările în Afacerea Bod. Individul regretă că Roman SA iese din faliment!

Coliban continuă cu minciunile și dezinformările în Afacerea Bod. Individul regretă că Roman SA iese din faliment!

Primarul Allen Coliban și consilierii lui useriști, personali, voluntari, locali, nu reușesc să se trezească la realitate și să mimeze măcar că vor să înceapă să facă și administrație publică. Printr-o procedură total netransparentă, Coliban dorea să primească un mandat în alb și să meargă la o licitație unde NU cumpăra o fabrică „gratis”, NICI măcar nu era vorba despre fabrică, ci terenuri aferente și ceva acarareturi ale fabricii. Prima minciună grosolană pe tema acestui subiect.

Iată cum se smiorcăie gospodarul de pe Facebook, afirmații gonflate pe care le amendăm punctual:

„Astăzi, Brașovul a pierdut o oportunitate istorică pentru a crea locuri de muncă bine plătite, din cauza sabotajului PSD și PNL Brașov”.

  • – Oportunitatea istorică pretinsă nu are în spate un studiu de oportunitate pentru o astfel de investiție.
  • – Salariile alea bine plătite din județul Brașov ne-au plasat, la acest capitol, pe locul 3 în Regiunea Centru, după Sibiu și Alba, și pe locul 19 național, spune Direcția Județeană de Statistică.
  • Brașovul duce o lipsă acută de forță de muncă specializată. Reprezentanții mediului economic brașovean o tot repetă de ceva timp, deci un parc industrial la această oră nu face decât să adâncească această criză, care nu este doar la Brașov, ci la nivel național.

„După 1989, multe fabrici au falimentat deoarece nu mai erau competitive pe piața liberă. Dar o parte dintre fabrici au falimentat ca rezultat al combinațiilor dintre “politicieni” și “afaceriști”. Fabrica de Zahăr Bod, una dintre fabricile care au falimentat, a fost scoasă acum la vânzare, iar noi aveam o oportunitate unică să o achiziționăm. Noi, nu rechinii imobiliari”.

Bla, bla politic. Dacă are cunoștință că persoanele care investesc și cumpără active o fac ilegal, să sesizeze DNA, DIICOT etc. Să spui că toți jucătorii de pe piață sunt rechini imobiliari e la fel cu a spune că toți membrii USR sunt LGBT. Oare cei spun „rechinii imobiliari” de la Ceetrus (fostă Immochan), AFI Palace, Lux Divina, cei care au cumpărat acum 12 ani Fartec-ul, unde urma să se construiască Korona MAll etc.?

„La începutul anului, m-am bătut ca Brașovul să primească, de la Guvern, suma de 10 milioane de lei, care ar fi putut fi folosită în scopul cumpărării terenului de 30 de hectare de la Bod, teren care la licitație pleacă de la 2 euro/mp – un chilipir. Vineri, consilierii PSD și PNL au sabotat proiectul”.

Minciună! La începutul anului, primarul a anunțat că a cerut 10 milioane de lei ca să cumpere terenul de la CET, nu de la Fabrica de zahăr Bod. Și atunci s-a aruncat cu capul înainte, fără să aibă o minimă documentare pe subiect. Acum ne spune că e complicat, că de fapt terenul costă 17 milioane de euro… Păi nu atât costa și când a cerut 10 milioane de lei, iar ministrul userist de Finanțe, de la acea vreme, a dat bani doar primarilor de partid din județ? Apoi, dacă tot era musai să cumpere teren industrial cu cale ferată, pentru că tot avem cel mai mare buget de la Revoluție încoace, de ce nu a solicitat Consiliului Local să aloce diferența? Că banii de investiții stau nefolosiți și se toacă pe tot felul de prostii, gen strategii de sport care ne spun că trebuie să jucăm fotbal în cușcă. Cât despre prețul de 2 euro/mp, acetsa este prețul de pornire al licitației. Cât ar fi ajuns la final… Plus TVA.

„Consilierii PSD și PNL au sabotat iar proiectul. Când vrei să faci ceva, cauți soluții. Când vrei să blochezi ceva, cauți pretexte. Dacă am fi folosit banii de la Guvern pentru a intra în posesia fabricii și a terenului de 30 de hectare de la granița cu Municipiul Brașov, acest amplasament ar fi putut primi destinația de parc industrial sau tehnologic. Acolo am fi putut aduce mari investitori, poate chiar din industria autovehiculelor electrice, care să genereze locuri de muncă bine plătite”.

Iar minciuni. Omul insistă că este vorba despre fabrică, deși în plenul ședinței CL de luni s-a demonstrat că nu fabrica se pune la vânzare. Apoi, pe baza căror studii faci afirmații că se pot genera locuri de muncă bine plătite? De unde știm că sunt mari investitori care stau la intrare în oraș cu utilajele și vor să facă mașini electrice la Brașov? Sunt astfel de oferte și primarul le ține la secret? Vrea binele comunității? Atunci să facă bine să se asocieze ca municipalitate cu alte UAT-uri și cu Consiliul Județean Brașov, pentru că există oportunități de investiții în zona metropolitană, așa cum își dorește. Și dăm exemple: zona industrială de la Feldioara, unde se poate dezvolta un parc industrial uriaș, unde deja investitorii au venit, iar cei serioși vor să facă investiții green-field. Așa cum au făcut cei de la Miele, Reinert, Olympus – în zonă – sau cei de la Ina Schaeffler, Continental etc. Dacă tot vrem să facem investiții strategice, de ce nu se pune problema amenajării unui parc industrial la Ghimbav, în proximitatea Aeroportului sau chiar a unei zone libere (ultima fiind o propunere lansată cu ceva timp în urmă de Casa de Comerț Balcanică). Parcă altfel sună astfel de investiții strategice.

„În 2020, cu toții am fost votați să reprezentăm interesul brașovenilor, indiferent de partid. Acum este limpede cine luptă pentru brașoveni și cine luptă împotriva brașovenilor. Alături de consilierii USR PLUS, ne vom lupta, ședință de ședință, ca proiectele de dezvoltare importante pentru Brașov să treacă, însă e important ca cetățenii să mențină presiunea pe consilierii locali”

Trecem peste cacofonia ca cetățenii pentru care strategii de imagine își pot da singuri șuturi în fund ca să nu îl obosească prea tare pe edil. Dacă doriți să reprezentați, cu adeveărat, interesul cetățenilor, apucați-vă de treabă. Lăsați campania electorală de pe Facebook, Instagram și Tik Tok. Lăsați petardele de genul reintroducerea tramvaiului și blocarea proiectelor. Recuperați timpul pierdut din cauza incompetenței pentru Spitalul Regional, pentru garajul RAT, pentru benzile dedicate transportului în comun. Nu mai blocați dezvoltarea orașului cu tot felul de pseudo dezbateri care nu sunt legale, după cum a transmis Avocatul Poporului, așa cum încercați acum cu blocarea construirii pârtiei din Poiana Brașov spre Râșnov. Hai, la treabă!

P.S. Domnule primar, încearcă să și gândești ce spui când deschizi gura. Cum să îți pară rău că o firmă, Roman SA, iese din faliment că și-a plătit datoriile la buget? Știm, e mai greu ca la curling… (minutul 56)

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României
  1. Eu sunt un om simplu. Cand aud ca premarele care este a facut curling, ma gandesc la prostii si imi fac cruce… Ptiu!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate