blog-logo

Polițiștii din Brașov au dat 1.073 de amenzi în perioada 15-21 noiembrie

Polițiștii din Brașov au dat 1.073 de amenzi în perioada 15-21 noiembrie

În perioada 15 – 21 noiembrie 2021, polițiștii rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat acțiuni pe raza întregului județ Brașov, în vederea asigurării unui climat optim de siguranță rutieră, precum și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

    

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;

verificarea respectării regimului legal de viteză;

verificarea respectării prevederilor legale în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2.

verificarea legalității tipului de transport, sub aspectul autorizării, efectuat prin curse regulate și ocazionale;

Alte articole:   Accident, în Brașov. Un motociclist a fost rănit

deținerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport și de conducătorul auto;

impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic.

În cadrul acțiunilor au fost angrenate 156 de forțe de ordine și au fost utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei, precum și aparatele etilotest, etilometru și drugtest.

Pentru abaterile constatate, polițiștii brașoveni au aplicat 1.073 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 1.031 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 42 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale speciale incidente transportului rutier public de persoane și marfă.

Alte articole:   Accident, în Brașov. Un motociclist a fost rănit

Dintre cele 1.031 de sancțiuni contravenționale, 284 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 98 sancțiuni contravenționale aplicate pentru abaterile săvârșite de către pietoni, 70 sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale de către bicicliști, 34 sancțiuni contravenționale pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentar, 25 sancțiuni contravenționale aplicate pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, 70 sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul transportului rutier public de persoane și marfă și 450 sancțiuni contravenționale pentru săvârșirea altor abateri la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au reținut 52 de certificate de înmatriculare și 109 permise de conducere, dintre acestea 34 pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentar, 25 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, 18 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru neacordare prioritate pietoni și 21 pentru săvârșirea altor abateri la regimul rutier.

Alte articole:   Accident, în Brașov. Un motociclist a fost rănit

Totodată, polițiștii brașoveni au constatat 16 infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și alte infracțiuni în ceea ce privește circulația pe drumurile publice.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.