blog-logo

Cât de mult ne costă „fabrica gratis” de la Zahăr Bod pe care o vrea Coliban?

Cât de mult ne costă „fabrica gratis” de la Zahăr Bod pe care o vrea Coliban?

Primarul Brașovului, Allen Coliban, insistă să aibă succes cu afacerea imobiliară de la Fabrica de Zahăr Bod. Așa că dacă vineri a tras un loz necâștigător în Consiliul Local, Coliban mai vrea să trag un loz luni, la ora 8.00, care musai să aibă cale ferată, că știe el de ce… Și, probabil, cei care posibil să îi fi dat temă pentru acasă.

Calea ferată începe să fie o condiție sine qua non pentru cumpărăturile primariale de terenuri industriale. La fel, suprafața. Cumva, începe să prindă contur dedicația de Crăciun și până la Anul Nou. Că pierde cei 10 milioane de lei pe care i-a cerut de la Guvern, iar împreună cu specialiștii USR angajați sau voluntari pe bani publici, nu i-a antamat nicicum.

La Brașov, există multe parcuri industriale. Fără cale ferată. Proprietate privată sau publică. Ground sau greenfield. Coliban, un mincinos patologic, de data aceasta vrea să manipuleze prin omisiuni. Fabrica „gratis” costă, la prețul de strigare al licitației, „decât” 3,1 milioane de lei plus TVA. Nu se știe la cât ajunge la finalul licitației. Apoi, nu prea este vorba despre o fabrică, ci de unele active….

Coliban a promis transparență în deciziile administrației publice. Cu atât mai mult ar trebui în chestiuni patrimoniale. Bine, nu e cazul, a demonstrat cu vârf și îndesat contrariul. Știa de câteva săptămâni despre licitație, pentru că și lichidatorii judiciari trebuie să respecte niște termene impuse de Legea insolvenței… Așa că organizarea unei ședințe de plen deîndată vineri (care legal oricum nu are acoperire ca justificare), fără ca tu, inițiator, să vorbești măcar cu liderii de grupuri politice, ce vrei să faci (ca să le obții susținerea), denotă carențe majore de management, chiar dacă ai făcut o facultate de profil, singura, mai mult la fără frecvență, că te dădeai sportiv în curling.

Alte articole:   Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României

Culmea, Coliban i-a reproșat în ședința Consiliului Local viceprimarului Sebastian Rusu (liderul de grup PNL) că el ar fi trebuit să vină la negocieri, să se informeze, despre un subiect care nu îi aparține… Asta denotă cât de rupt de realitate este nu doar el, cât și cei care trăiesc în bula lui primarială și de partid.

Vor brașovenii ca banii primiți de la Guvern să acopere datoriile lui Tartagă?

Problema este că lipsa de transparență în jurul afacerii imobiliare de la Fabrica de Zahăr Bod nu îi face cinste „omului nou în politică”. Pentru că totul se face pe sub masă, nu putem să nu ne întrebăm ce interese sunt. Să nu uităm că, Afacerea Zahăr Bod s-a lăsat, în urmă cu câțiva ani, cu arestarea unui prefect. Coincidență, nu?

Coliban acum, fără niciun studiu de oportunitate, fără consultare publică, vrea să cheltuie 3,1 milioane de lei plus TVA din banii brașovenilor. Că banii nu i-a primit de la Guvern nici el, pe persoană fizică, nici neamurile lui, nici USR. Banii vor ajunge să acopere datoriile de funcționare ale fabricii omului de afaceri Dan Tartagă.

Alte articole:   Potrivit bătrânilor, în seara de Sf. Andrei spiritele ies în lume iar oamenii se apără de cele rele cu ajutorul vrăjilor și a usturoiului

Apoi, într-un mail primit la redacție, Asociația cultivatorilor de sfeclă de la fabrica cu pricina, dezvăluie o chestiune ascunsă (cu bună știință oare ??), faptul că nu vorbim despre cumpărarea unei fabrici de zahăr, „ci despre un teren mlăștinos care este utilizat pentru deversarea apei după spălarea sfeclei și pentru aruncarea deșeurilor degradabile rămase după prelucrarea sfeclei”.

Chestiune despre ca nu s-a vorbit în spațiul public. Mai mult, în tradiția transparenței primise în campania electorală, administrația Coliban nu a publicat pe site-ul Primăriei ce anume dorește să cumpere. Oare de ce?

Lipsă de vizune sau de fapt ce acoperă achiziția?

„Mai întâi să luăm acest teren și apoi împreuna cu Dumneavoastră hotărâm ce facem acolo”, a glăsuit Allen Coliban, în ședința de vineri.

Din această afirmație rezultă doar dorința lui Coliban de a fi „stăpânul inelelor” pe această proprietate. NU CONTEAZĂ ce se va face după? Păi dacă studiile ulterioare spun că acolo putem face doar cultură de mușețel? Sau fermă de broaște, că e puțin mlaștină? Câte milioane de euro costă să construiești un parc industrial, din banii pe care îi vor plăti la buget brașovenii? Că pe ăștia nu i-a mai trimis Guvernul… A întrebat brașovenii dacă vor să investească milioane de euro într-un parc industrial la Bod?

Coliban se dovedește un aventurier. NU poți antama investiții că pe urmă mai vedem ce facem.

Alte articole:   Regia Pădurilor Kronstadt a scos la licitație proiectarea pentru un complex de îngrijirea, reabilitarea și protecția ursului brun

L-a atacat pe liderul consilierilor PSD, Lucian Pătrașcu, că s-ar fi așteptat din partea lui să se bucure, că de aia e social democrat, că Primăria Brașov vine în ajutorul unei comunități sărace, respectiv cea de la Bod. Pătrașcu îl întrebase dacă e conștient de ce înseamnă ca și cheltuieli ulterioare această achiziție…

Practic, Coliban, în prima instanță, va plăti taxe și impozite locale la Primăria Bod pentru noua achiziție, dacă va fi să fie. Apoi, dacă se va primi titlul de parc industrial, bodenii nu vor mai încasa niciun șfanț din taxele pe teren și clădiri. Interesantă este și lipsa de reacție a primarului comunei, dar nu e treaba noastră blaturile dintre primari.

ȘI, CA SĂ NU UITĂM, NIMENI NU SPUNE CÂT AR PUTEA COSTA VIITOAREA CONSTRUCȚIE A VIITORULUI PARC INDUSTRIAL.

Implicații sociale despre care nu a vorbit nimeni

Acest subiect l-a abordatul colegul Cristi Florea, de la Transilvania 365.ro. Una peste alta, vorbim despre 400 de ferme mari și mici, unde lucrează în jur de 1500 de persoane.

Concluzia

Nu, fabrica nu e „gratis”. Banii nu sunt câștigați la păcănele de Coliban și compania de sunet și îi fac cadou brașovenilor cumpărând un teren la Bod. Aviz celor care se joacă cu destinația banilor publici.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Cât de mult ne costă „fabrica gratis” de la Zahăr Bod pe care o vrea Coliban? a scris colegul Sebi Dan de la […]

    Reply
  2. Avem primarul pe care Barasovenii l-au ales pentru a-i da o lectie Scripcarului ,a plecat o lepra si a venit alta , macar violonistul a mai facut ceva pentru Brasoveni , asta fura in interesul sau si al partidului , acuma ne fura pe noi Brasovenii , de ce nu poate sa investeasca banii , daca tot ii are , in strazi si canalizari , ori in statia de epurare , in modernizarea infrastucturii , Socotesc ca Parchetul se va autosesiza si ca va face lumina in multe actiuni ale acestui micut Pinochio .

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate