blog-logo

Raed Arafat: Nu se ia în calcul în România carantinarea persoanelor nevaccinate sau vaccinarea obligatorie

Raed Arafat: Nu se ia în calcul în România carantinarea persoanelor nevaccinate sau vaccinarea obligatorie

România nu ia în calcul introducerea vaccinării obligatorii și nici carantinarea persoanelor nevaccinate, a declarat vineri șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Arafat spune că măsurile implementate de autoritățile române până acum și-au dovedit eficiența, pentru că numărul cazurilor de îmbolnăviri a început să scadă.

El a mai spus că în România, în acest moment cu măsurile implementate, numărul cazurilor a început să scadă.

„La acest moment, la nivelul CNSU, la nivelul comitetelor cu care lucrăm, nu există astfel de abordare, în România. Sunt, într-adevăr, Austria şi alte ţări care discută de partea de obligativitate şi sunt şi unele măsuri mai dure care se implementează din partea unor ţări, acolo unde acum este o creştere a valului, a numărului cazurilor. Noi, la acest moment, măsurile pe care le-am implementat – şi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor – şi sigur că şi datorită acestor măsuri şi poate că şi populaţia a devenit mai atentă… Plus, trebuie să recunoaştem că s-au mai vaccinat un număr de oameni, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit, dar totuşi s-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut. La acest moment nu s-a pus pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinare obligatorie sau referitoare la a crea un lockdown al nevaccinaţilor”, a declarat vineri secretarul de stat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a explicat că unele țări – precum Austria – se gândesc la obligativitatea vaccinării pentru că se confruntă cu o creștere a îmbolnăvirilor, iar situația este analizată de experți care propun măsurile cu cel mai bun impact pentru protejarea sănătăţii populaţiei.

Alte articole:   MedFest - Festival medieval, în Cetatea Făgăraș

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.