blog-logo

Prognoza meteo până la Crăciun. Cum va fi vremea în decembrie

Prognoza meteo până la Crăciun. Cum va fi vremea în decembrie

Institutul Naţional de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, pentru toată ţara. 

Potrivit meteorologilor în următoarele patru săptămâni temperaturile vor trece peste valorile normale ale perioadei în mai multe zone ale României.

Cantitățile de precipitații estimate vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, mai spun specialiștii.

Săptămâna 22.11.2021 – 29.11.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est. Cu excepția regiunilor nord-estice, unde regimul pluviometric va fi normal pentru acest interval, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în sud-vest.

Alte articole:   Unde sunt rastelurile pentru biciclete în Brașov? De ce școlile nu sunt dotate cu așa ceva?

Săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice. În rest, valorile vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit prognozei ANM citate de Mediafax.

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în zonele montane.

Alte articole:   Două zile de distracție, de Ziua Copilului, la Făgăraș 

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Foto arhiva

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.