blog-logo

Patinoar cu acces gratuit, din 29 noiembrie, în Piața Sfântul Ioan

Patinoar cu acces gratuit, din 29 noiembrie, în Piața Sfântul Ioan

Viceprimarul Flavia Boghiu a anunțat astăzi, 16 noiembrie, una dintre surprizele pe care Municipalitatea le pregătește brașovenilor pentru sărbătorile de iarnă. Între 29 noiembrie și 28 februarie, în cadrul evenimentului «Brașov, oraș din poveste», în Piața Sf. Ioan va funcționa un patinoar, unde accesul va fi gratuit.

Primăria a lansat procedura de achiziție a serviciilor de închiriere a patinoarului mobil de 300 de mp, valoarea maximă estimată a acestor servicii fiind de 135.060 lei.

„Crăciunul este o sărbătoare a speranței, a bucuriei și asta încercăm să readucem și noi în sufletele brașovenilor. Anul acesta am dorit să avem un program care să îi ajute pe toți cei care își vor petrece timpul la Brașov să simtă frumusețea sărbătorilor de iarnă și încrederea într-un mâine mai bun, dar în același timp să îi protejeze de răspândirea coronavirusului. Astfel, pe lângă proiectul «Aducem un strop din magia Crăciunului în fiecare cartier brașovean!», le-am pregătit brașovenilor și turiștilor mai multe surprize. Una dintre acestea este patinoarul care va fi instalat în piața Sf. Ioan. Patinoarul va fi deschis pe toată perioada sezonului rece, începând cu 29 noiembrie, iar accesul va fi gratuit. Cei care nu au patine proprii le vor putea închiria de la operatorul care gestionează acest patinoar”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Alte articole:   Unde sunt rastelurile pentru biciclete în Brașov? De ce școlile nu sunt dotate cu așa ceva?

Conform caietului de sarcini, programul de funcționare al patinoarului va fi: L-V: 14:00 – 20:00, S-D: 10:00 – 20:00. Intrarea pe patinoar va fi gratuită, nu se vor percepe taxe pentru utilizatori. Vizitatorii pot folosi patinele proprii sau patinele închiriate. Operatorul este obligat să asigure un minim de 100 perechi de patine, atât pentru copii, cât și pentru adulți, pentru închiriere.

Pentru o bună funcționare a patinoarului, se vor lua pauze la fiecare interval de 2 ore, pentru întreținerea suprafeței de gheață a patinoarului .

Totodată, operatorul are obligația de a asigura și muzica ambientală și iluminatul festiv necesare desfășurării activităților. Muzica va consta în colinde de Crăciun și muzică de sezon în perioada pe perioada 29 noiembrie – 27 decembrie 2021 și muzică ambientală în perioada 28 decembrie 2021 -28 februarie 2022.

Alte articole:   Accident, în Brașov. Un motociclist a fost rănit

Vă reamintim că anul acesta Municipalitatea a pregătit un program special care să ducă sărbătorile de iarnă în cartier și în același timp să fie adaptat situației pandemice. Tema sărbătorilor este «Aducem un strop din magia Crăciunului în fiecare cartier brașovean!».

Zonele în care Primăria Brașov va împodobi brazi de Crăciun sunt următoarele: Piața Sfatului; Piața Unirii; parcul Nicolae Titulescu; parcul din Centrul civic; Griviței, în zona grupului statuar Horea, Cloșca și Crișan; Bartolomeu, la locul de joacă de pe str. Agricultorilor; parcul Tractorul, lângă patinoar; cartierul Craiter, str. Hărmanului – Pavilioanele CFR, vizavi de Autogara 3; cartierul Valea Cetății, în parcul Trandafirilor; cartierul Astra, parcul Someșul; cartierul Triaj, parcul str. Pașcani; cartierul Noua, la lac; Stupini, str Fundăturii.

Pe lângă zona de căsuțe cu produse de Crăciun din Piața Sfatului și zona cu produse alimentare din Piața Brassai, vor mai fi amplasate căsuțe și lângă brăduții din următoarele zone: Piața Unirii, parcul Nicolae Titulescu, parcul Tractorul, parcul Trandafirilor, parcul din Triaj, locul de joacă din Bartolomeu și zona lacului de la Noua.

Alte articole:   Ziua internațională a medicului de familie este marcată astăzi

Iluminatul festiv din acest an aduce în brazii de Crăciun și pe străzile din centrul istoric culorile calde, ca simbol al magiei sărbătorilor de iarnă. Astfel, pe străzile pietonale din centrul istoric (Republicii, M. Weiss, Apollonia Hirscher) vor fi amplasate plafoane luminoase formate din șiruri alb calde suspendate sau traversări din țurțuri strălucitori. Și ornamentele amplasate pe stâlpii din centrul istoric – str. N. Iorga, str. Lungă (între Casa Armatei și cinema Astra); str. Mureșenilor, str. G. Barițiu, Șirul Beethoven, str. Poarta Șchei, str. Grigoraș Dinicu, str. N. Bălcescu, b-dul Eroilor. – vor fi tot în culoarea alb-cald.

Brazii de Crăciun din cartiere vor fi decorați, de asemenea, cu lumini calde, dar și cu globuri verzi, argintii și aurii, în timp ce bradul din Piața Sfatului va fi împodobit cu globuri clasice inspirate de decorul brazilor de altădată.

Sursa foto: Primaria Brasov

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.