blog-logo

Controale nocturne pentru respectarea măsurilor anti-COVID-19, în Brașov

Controale nocturne pentru respectarea măsurilor anti-COVID-19, în Brașov

Polițiștii brașoveni au desfășurat sâmbătă, controale pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, precum și verificări privind respectărea măsurilor anti-COVID-19, în zonele aglomerate din oraș.

Potrivit IPJ Brașov, în intervalul orar 21.00 – 00.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secțiile 1-5 Poliție, Biroul de Investigații Criminale și Biroul Rutier, împreună cu polițiști locali, au organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite pe raza municipiului Brașov, în vederea verificării modului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea și răspândirea virusului Sars-CoV-2.

Acțiunea s-a desfășurat pe linie de ordine publică și poliție rutieră și pe linie de investigații criminale, după cum urmează:

  • pe linie de investigații criminale, polițiștii au acționat în zona centrelor comerciale în vederea verificării modului de respectare a normelor de protecție sanitară și a celor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și identificarea agenților economici, care nu respectă noile reglementări legale în vigoare pe timpul stării de alertă;
  • pe linie de ordine publică și de poliție rutieră, polițiștii au instituit filtre rutiere pe raza municipiului Brașov, activitățile urmărind verificarea respectării restricțiilor impuse prin H.G. nr. 1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, informarea cetățenilor cu privire la normele legale dispuse în contextul noilor reglementări legislative și necesitatea respectării acestora, precum și verificarea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei.

În urma activităților desfășurate au fost legitimate 207 persoane, au fost verificate 15 societăți comerciale, 90 autovehicule și 96 certificate verzi, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.