blog-logo

Talonul de pensie poate fi cerut în format electronic

Talonul de pensie poate fi cerut în format electronic

Pensionarii care își primesc banii pe card sau în cont bancar pot cere de la Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) talonul de pensii în format electronic.

Legea care permite acest lucru a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, după ce actul normativ a fost aprobat pe 13 octombrie, de Camera Deputaților, for decizional.

Pensionarii pot cere Casei Naţionale de Pensii Publice să le transmită talonul lunar de pensie pe e-mail sau în contul online deschis în portalul CNPP.

Pot face această solicitare însă doar pensionarii care își primesc drepturile într-un cont curent sau într-unul de card.

Documentul de informare se transmite în format electronic începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii pensiei.

Alte articole:   Staţii de încărcare pentru maşinile electrice la fiecare 60 de km, în țările UE

Cuponul de pensie în format electronic conţine toate elementele de identificare și produce aceleași efecte juridice cu documentul fizic distribuit de poștă în fiecare lună.

De asemenea, talonul electronic este acceptat ca document valid în relaţia cu toate instituţiile şi autorităţile publice, iar acestea nu au dreptul să condiţioneze oferirea de informaţii sau de servicii de prezentarea documentului în format fizic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.