blog-logo

IPJ Brașov: Black Friday și capcanele vânzărilor online

IPJ Brașov: Black Friday și capcanele vânzărilor online

Luna noiembrie este promovată ca luna cu cele mai mari reduceri din an, iar realizarea cumpărăturilor online a devenit din ce în ce mai întâlnită, însă trebuie acordată o atenție deosebită în ceea ce privește siguranța acestor achiziții, potrivit reprezentanților Poliției Județene Brașov.

Poliția Brașov le recomandă cumpărătorilor să acorde o mare atenție de la ce comerciant și cum își achiziționează anumite produse, întrucât infractorii au lansat deja propriile campanii promoționale, folosindu-se de imaginea unor branduri de renume din România.

Sub pretextul posibilității de a câștiga un premiu sau un voucher de cumpărături, utilizatori din România primesc mesaje cu link-uri care direcționează către site-uri compromise, unde se prezintă oferte promoționale false.

„În prezent, au fost identificate câteva companii ale căror imagine de brand se folosește, însă nu este exclus ca atacatorii să extindă numărul de organizații a căror identitate vizuală să fie folosită în atacuri”, au precizat reprezentanții IPJ Brașov.

Polițiștii brașoveni vă recomandă:

  • Evitați accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute și analizați-le cu o soluție de securitate înainte de a da click;
  • Nu furnizați date cu caracter personal, financiar sau de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri;
  • Verificați existența promoției pe canalele oficiale ale brandului (site, canale verificate sau social media);
  • Nu plătiți în avans bunurile comandate de la persoane necunoscute. Folosiți un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la livrare;
  • Dacă ați efectuat totuși plata on-line, fiți atenți atunci când oferiți detaliile cardului de credit sau debit pe internet. Refuzați tranzacția dacă vi se cere codul PIN. Este normal să vi se solicire codul CVV (codul din 3 sau 4 cifre, inscripționat pe spatele cardului). Este mai sigur să folosiți un card de debit dedicat tranzacțiilor on-line pe care să-l alimentați cu sumele necesare achizițiilor.
  • Sesizați autorităților orice tentativă de înșelăciune!
Alte articole:   Staţii de încărcare pentru maşinile electrice la fiecare 60 de km, în țările UE

Învațați să faceți cumpărături on-line fără riscuri!

Și ANPC vine cu sfaturi pentru cumpărături online în siguranță.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.