blog-logo

Scrisoarea cititorului. Coliban a deschis ușile Primăriei. „Niciodată în viața mea nu m-am simțit atât de umilită”

Scrisoarea cititorului. Coliban a deschis ușile Primăriei. „Niciodată în viața mea nu m-am simțit atât de umilită”

Buna ziua. Doresc sa va povestesc despre o experienta horror marca functionar public la primaria Brasov. Mi-a decedat un unchi de covid in spital. Sotia lui se afla internata in spital tot cu covid. Mama mea, sora decedatului, se afla in izolare tot bolnava de covid. O a doua sora, nefiind vaccinata nu are acces in primarie.  

Omul a murit vineri, in data de 05.11.2021, am obtinut documentele de inhumare urmand sa ridicam certificatul de deces in original ulterior. Datorita faptului ca acest certificat nu se inmaneaza decat rudelor de gradul intai am luat legatura cu primaria intreband ce demersuri legale pot face pentru a intra in posesia certificatului.

Mi s-a spus sa fac procura notariala. Am fost la notar cu matusa, evident in baza documentelor care atestau gradul de rudenie, am obtinut respectiva procura. Am ajuns la primarie si ceea ce a urmat e de domeniul filmelor de groaza.Initial m-am adresat serviciului decese. Acolo am fost indrumata spre arhiva.

Intru la serviciul arhiva decese, sunt intampinata de o „doamna” extrem de aroganta. 

Ce doriti? 

Am venit dupa un certificat de deces.

Asa si? Ati depus cerere?

Nu doamna, n-am depsu cerere.

Pai si cum doamna credeti ca veniti asa, si eu va dau certificatul?

Doamna, de la decese m-au trimis la dv. 

Extraordinar v-au trimis la mine. Acum eu din cauza dv. trebuie sa ma cert cu colegele de alaturi nu?

Ma uit le ea interzisă. Sincer nu pricepeam de ce ar trebuie sa se certe cu colegele. Continua tot ea

Alte articole:   Primăria Râșnov: A început modernizarea iluminatului public pe mai multe străzi din oraș 

Bine, bine, sa vad ce aveti acolo.

Incerc sa-i explic cine sunt si ce vreau.

Auziti doamna eu nu inteleg ce spuneti si de fapt nici nu ma inereseaza, ia dati hartiile.

Se uita pe procura „asta ce e”? Zic, procura notariala doamna conform cerintelor.

Pai aici scrie nepoata de sora.

Pai doamna asta incerc sa va explic, dar nu ma ascultati. Stiti, omul e mort, mama in izolare, sora samd. 

Ea „nu e buna, nu reiese ca e sora cu decedatul”.

Ii spun ca in momentul in care s-a solicitat procura au fost prezentate acte care atesta gradul de rudenie, altfel nu o facea.

Ea: lasa-ma doamna cu notarul. Ala scrie ce-i spui, scrie si de vecinul de pe scare daca-i spui. Sa-mi prezentati certificatul de nastere al surorii sa vad eu ca sunt frati.

Faza la care ma blochez total total. Zic doamna femeia a prezentat actele la notar si s-a dus acasa.

Alte articole:   Alexandra Crivineanu (PSD): Brașovul este astăzi un oraș lăsat de izbeliște

Ea, extrem de nervoasa „nu ma intereseaza, eu nu dau certificat asa, pe vorbe, nu mai imi pomeniti de notar ca ma enervez de tot

Eu pun mana pe telefon si sun notarul. Stitim nu vrea sa-mi ia procura in seama.

Madam se urzica brusc. Ia nu mai faceti afirmatii de genul doamna, eu nu am spus ca nu iau in seama procura. Ia vedeti ca nu va iau cererea in seama si nu primiti nimic.

 De la notar, printr-un gest de bunavointa, mi de trimite pe telefon o poza a certificatului de nastere al matusii. Ii intind telefonul, uitati doamna. Tipa nici macar nu il priveste si ma repede.

Ce e aici certificat de deces?

Eu: nu doamna, e certificatul de nastere pe care il cereti. Da, bine, mergeti si il listati si imi aduceti acum o copie dupa buletinm altfel rup cererea si nu va dau nimic clar? Si veniti dupa certificat saptamana viitoare. Daca vreti mai repede platiti taxa de urgenta 200 de lei.M-am conformat.

Am iesit din primarie si am inceput sa plang

Niciodata in viata mea nu m-am simtit atat de umilita, tratata ca ultimul om. Asta in conditiile in care documentele prezentate erau in conformitate cu ceea ce mi s-a cerut. Nu pot sa cred ca intr-o administratie publica locala, fata de care platesti taxe si impozite, cineva poate avea tupeul si nerusinarea sa te trateze in halul ala.

Alte articole:   Accident, în Brașov. Un motociclist a fost rănit

Imi pare rau ca hartia nu poate reda tonul ala superior, aroganta si autosuficienta cu care vorbea individa. Imi pare foarte rau ca nu am avut prezenta de spirit sa inregistrez. Cand m-am intors sa dau chitanta pentru taxa de urgenta tipa aplica acelasi tratament unei doamne in varsta….

Va scriu aceste randuri fara multa nadejde ca s-ar putea schimba ceva. Poate asa, daca vor mai fi ca mine sa incerce sa faca publica mizeria unora din administrație, micii Dumnezei din spatele unui birou vor invata sa acorde un minim de respect. Asta in conditiile in care acolo se prezinta oameni indurerati, care au pierdut pe cineva drag si pe langa amarul din suflet sunt obligati sa suporte incurile si obraznicia functionarilor publici.

Simona Mureșan

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.