blog-logo

Imunolog: O lună de lockdown poate salva mii de vieţi

Imunolog: O lună de lockdown poate salva mii de vieţi

Un lockdown de o lună, în România, este soluția propusă de către un imunolog, în contextul numărului mare de decese provocate de COVID-19.

Imunologul sucevean, Radu Ciornei este de părere că un lockdown între 10 decembrie și 10 ianuarie ar putea salva mii de vieți în România, susținând și că școlile nu ar fi trebuit să fie deschise acum.

Ciornei este de părere că un lockdown între 10 decembrie și 10 ianuarie ar putea salva mii de vieți și că „valul 4” este departe de a se fi terminat, presupunandu-se o „revigorare” odata cu reînceperea școlilor după vacanță.

“Voi fi scurt și tranșant. În acest moment al pandemiei, în care mor într-o zi mai mulți oameni decât are România membri ai Parlamentului, sau dacă ar cădea toate aeronavele Tarom trimise în teritoriu, școala nu poate fi deschisă. Cu acest grad de ocupare în ATI, a trimite școala și absolut tot ce se poate în online și munca de la domiciliu sunt o obligație. Ceea ce fac astăzi guvernanții prin neinstituirea stării de urgență la acest grad de încărcare în spitale și rată de decese este genocid.

u cred că un lockdown între 10 decembrie și 10 ianuarie, ce va fi hulit și de comercianți, și de multe alte categorii, poate salva câteva mii de vieți, până în luna aprilie. Și nu uitați că până în aprilie vom avea victime din rândul elevilor. Nu mulți, dar mă întreb cam cum se poate duce un ministru să le explice celor 50 de elevi și 3.000 de contacți ce vor muri pentru ca școlile să fie deschise și să putem să umplem sacii de Crăciun, că ei sunt sacrificați pentru binele economiei, României, turismului și pentru că negustorii morții au microfonul deschis și în media, și în Parlament. Succes, domnule Cîmpeanu!”, a scris imunologul pe contul său de Facebook.

Ca soluţii în pandemie, Radu Ciornei propune testarea masivă şi anchetele epidemiologice în focar. El susține că doar vaccinarea masivă poate diminua treptat rata deceselor.

Alte articole:   Family Start: Guvernul anunță credite garantate de stat pentru organizarea de nunți, botezuri sau cumpărarea unei mașini

În concluziile sale, imunologul sucevean prezintă marile noastre arme, ca societate, care sunt:

1. Vaccinare, Vaccinare, Vaccinare!

2. Purtarea măştii

3. Distanţarea socială de alte persoane, chiar şi cunoscute

4. Bunul-simţ epidemiologic (evitaţi aglomeraţia, ieşiţi din casă doar când este necesar)

5. Identificarea şi protejarea persoanelor cu risc de boală gravă (acţiuni sociale)

 6. Combaterea cât mai acerbă a tuturor informaţiilor false

 7. Conştientizarea personalului medical că un singur medic ce propovăduieşte idei antivaccin poate provoca mult rău comunităţii

8. Solidaritatea. Înţelegerea conceptului de bine public, mai presus de binele individului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.