blog-logo

Casa Județeană de Pensii Braşov, situație fără precedent în ceea ce priveşte acordarea ajutorului pentru înmormântare!

Casa Județeană de Pensii Braşov, situație fără precedent în ceea ce priveşte acordarea ajutorului pentru înmormântare!

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, zilele trecute, că numărul solicitărilor pentru ajutoare de deces a crescut considerabil în ultima lună.

În Capitală, cererile s-au dublat față de anii trecuți. Situația este critică şi la Braşov. Dacă în luna septembrie au fost acordate 512 astfel de ajutoare, în octombrie numărul solicitărilor a ajuns la 777. Detalii ne oferă directorul executiv al Casei Județene de Pensii, Diana Itu.

La Braşov ne confruntăm cu o situație fără precedent, având în vedere numărul mare de decese. Cererile înregistrate de la 1 noiembrie sunt în jur de 60 pe zi. Pe lunile septembrie şi octombrie ale anului curent a fost înregistrată o creştere de peste 100% față de anul precedent. Noi am făcut cereri suplimentare pentru acordarea acestor sume de la bugetul de stat, care s-au şi aprobat, deci nu sunt probleme la plăți. Plățile se pot face atât prin virament bancar, cât şi la casieriile instituției noastre”, a declarat Diana Itu, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Braşov.

Alte articole:   Incidența în județul Brașov: 9,24 la mia de locuitori. Moieciu a depășit cota de 17 la mie

Ajutorul pentru înmormântare este în cuantum de 5.380 de lei. Toate documentele necesare pentru acordarea acestei sume pot fi găsite pe siteul Casei Județene de Pensii Braşov, www.casadepensiibv.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate