blog-logo

publicitate

Meditații gratuite pentru elevi din medii defavorizate din județul Brașov

Meditații gratuite pentru elevi din medii defavorizate din județul Brașov

Aproximativ 170 de voluntari, elevi din 10 licee din Brașov, oferă meditații gratuite tinerilor din medii defavorizate din județ.

Orele de pregătire se desfășoară în cadrul Asociației Kastel Youth. Beneficiarii sunt copii și tineri din 15 școli din județul Brașov.

Asociația incearcă prin intermediul programului intitulat ,,Profesor pentru o oră” să reducă analfabetismul funcțional și abandonul școlar.

Programul a fost creat de Sorina Iordache, elevă a Colegiului Național ,,Unirea”, care a început singură să ofere meditații, iar când a văzut că sunt foarte multe persoane interesate, a căutat voluntari.

,,Structura programului este împărțită pe trei etape, prima în care se citește, se lucrează cu copilul pe pronunție, pe cititul în sine, pentru ca asta este premisa proiectului faptul că de la citit pornește tot, dacă nu înțelegi ce citești, nu ințelegi nimic. Apoi etapa a doua este aprofundare materiilor generale și etapa a treia este de la defavorizat la excelență, unde ducem copiii către vocația lor”, a spus Sorina Iordache, fondatoarea programului, potrivit Digi24.ro.

Alte articole:   ANM: Vremea se va răci semnificativ, în următoarea perioadă

Programul ,,Profesor pentru o oră” se desfășoară din decembrie 2020. De atunci, au participat la meditații gratuite 80 de persoane din medii defavorizate.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.