blog-logo

Elevii revin fizic la ore în școlile unde rata de vaccinare e peste 60%. Teze mai puţine în acest semestru

Elevii revin fizic la ore în școlile unde rata de vaccinare e peste 60%. Teze mai puţine în acest semestru

Școala și grădinița încep, luni, pentru toți copiii. Orele se vor ține fizic acolo unde rata de vaccinare e mai mare de 60%, a declarat vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a spus că, potrivit situației de săptămâna trecută, rata de vaccinare de peste 60% există în 54% din școlile și grădinițele din învățământul de stat și privat, relatează Digi24.

„Avem peste 70% din personal vaccinat – profesori, învățători, personal nedidactic și didactic auxiliar. Personalul didactic are rata de vaccinare mai mare decât cel nedidactic. Rata de vaccinare cea mai mare e la liceu. Potrivit datelor de până acum, 1,8 milioane de elevi și copii se vor putea întoarce fizic la școală și grădiniță luni”, a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Excepția de la regula anunțată de Sorin Cîmpeanu este că, acolo unde sunt profesori în carantină sau infectați sau unde sunt probleme de infrastructură, școala poate face cerere pentru ore on-line chiar dacă are rata de vaccinare peste 60%.

Alte articole:   Doar două studente au solicitat să se angajeze part-time la cantina Universității Transilvania

Lista cu ratele de vaccinare ale școlilor și grădinițelor de stat din județul Brașov poate fi vizualizată AICI.

Elevii vor da cu o teză mai puțin

În acest an școlar, tezele vor fi susținute începând cu data de 6 decembrie. Vor fi mai puține teze față de anul trecut.

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a informat a semnat ordinele care prevăd ca elevii de clasa a VIII-a şi cei de liceu să susţinută cu o teză mai puţin, iar numărul de note necesar încheierii mediei să fie micşorat.

”Am semnat şi am trimis la Monitorul Oficial cele două ordine de ministru, care reglementează structura anului şcolar şi care reglementează modificările aduse Regulamentului de organizare şi funcţionare în învăţământul preuniversitar (ROFUIP), în sensul în care se micşorează numărul de note necesar încheierii mediei pentru fiecare elev. De asemenea, am transmis în teritoriu către Inspectoratele Şcolare Judeţene lista tezelor care vor fi susţinute în acest an.

Elevii din gimnaziu, mai exact elevii de clasa a VIII-a, vor avea o teză mai puţin, iar elevii de liceu vor avea, de asemenea, o teză mai puţin. De la patru teze în general s-a redus la trei teze, cu excepţia elevilor din învăţământul profesional, care aveau deja trei teze”, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, elevii din clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a vor susţine în continuare teze la două discipline – Limba Română şi Matematică.

Alte articole:   Persoanele care fac grafitti pe clădiri şi garduri fără acceptul proprietarilor riscă amenzi de până la 6.000 de lei

Este pentru al treilea an școlar consecutiv când Ministerul Educației modifică regimul tezelor, din cauza situației din pandemie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.