blog-logo

Ministrul Sănătăţii: Presiunea uriașă este numărul mare de decese. Un lockdown nu este o alternativă

Ministrul Sănătăţii: Presiunea uriașă este numărul mare de decese. Un lockdown nu este o alternativă

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat că un lockdown total „nu este o alternativă”, chiar dacă numărul de decese și infectări cu COVID-19 a înregistrat proporții îngrijorătoare.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi seară, că nu ar ajuta un lockdown total timp de o lună pentru că închiderea economiei şi a oamenilor în case ar avea efecte.

Ministrul a precizat că urmează la finalul acestei săptămâni o evaluare în urma impunerii restricţiilor, potrivit News.ro.

„Un lockdown total nu este o alternativă pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a condus anul trecut. Închiderea economiei şi a oamenilor în case, în afară de anumite efecte şi psihologice asupra unor persoane, asta cu închisul unei luni întregi nu este o chestiune confortabilă. Unii stau în familie cu copii mici. Sunt tot felul de situaţii pe care le-am experimentat anul trecut. Nu cred că mai dorim să mai experimentăm încă o dată. Dar asta înseamnă că trebuie să fim şi responsabili ca să ne ajutăm să nu ajungem încă o dată acolo. Un lockdown total din acest punct de vedere nu ne-ar ajuta”, a declarat Cseke Attila, la Digi24, marţi seară.

Ministrul interimar al Sănătăţii a mai declarat că urmează o evaluare în urma restricţiilor impuse în urmă cu o săptămână.

„Suntem după o săptămână şi o zi de la restricţiile care s-au anunţat, la sfârşitul acestei săptămâni va trebui să facem o evaluare, să vedem unde suntem. Sigur că după două săptămâni sau după zece zile efectele nu-i sigur că se văd imediat şi va trebui luată o decizie legată de continuarea unor măsuri ce le avem astăzi. Acestea trebuie făcute în mod clar pe cifre şi pe tendinţe, dar presiunea noastră uriaşă este legată de numărul uriaş de decese. Noi trebuie să ne gândim astăzi cum aceşti anticorpi monoclonali la sfârşit de septembrie am alocat banii şi am făcut procedura şi abia astăzi ne-au ajuns în ţară. Noi trebuie să ne gândim astăzi ce va fi peste o săptămână, peste două săptămâni. astăzi încercăm să luăm măsuri care să ne apere de decese peste o săptămână, două săptămâni”, a declarat Cseke Attila.

În ultima zi au fost raportate 11.073 cazuri noi de coronavirus și 591 de decese, din care 5 din trecut, iar în ATI sunt internați peste 1.800 de pacienți în stare gravă și nu este disponibil niciun pat liber de ATI.

Alte articole:   INS: Economia României a crescut cu 5,2% în primul trimestru

Rata de infectare la nivel național a ajuns la 9,57 la mia de locuitori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.