blog-logo

Nou certificat verde COVID după a treia doză de vaccin? Ce spune CNCAV

Nou certificat verde COVID după a treia doză de vaccin? Ce spune CNCAV

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că pentru doza a treia de ser se generează un certificat verde COVID nou. „Va apărea 3/3 la numărul de doze”, precizează CNCAV.

Totuşi, cei care au un certificat verde COVID emis după cea de-a doua doză nu sunt obligați să îşi genereze un nou document după doza booster pentru că cel vechi e valabil până în iulie 2022.

CNCAV, precizări despre generarea certificatului verde COVID

„Pentru doza 3 se generează un certificat nou. Va apărea 3/3 la numărul de doze. Va fi valid imediat de la generare”, au răspuns reprezentanţii Ro-Vaccinare, la întrebarea unui internaut.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov au dat, luni, amenzi în valoare totală de 31.000 de lei

Certificatul Digital UE este generat la 10 zile după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, deci după ce persoana respectivă și-a făcut schema completă de vaccinare.

Totuși, persoanele care au un certificat verde nu sunt obligate să îşi genereze un nou document dacă au efectuat şi doza booster pentru că cel vechi e valabil până în iulie anul viitor.

Cei care au probleme la generarea certificatului verde COVID se pot adresa la certificate-vaccinare@ms.ro sau la numărul de call center 021/414.44.25.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate