blog-logo

Sondaj: Cu cine ar vota românii duminica viitoare și cine este de vină pentru criza politică?

Sondaj: Cu cine ar vota românii duminica viitoare și cine este de vină pentru criza politică?

Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde a publicat barometru opiniei publice pe luna octombrie. 80% dintre subiecții chestionați cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită.

Datele tehnice ale sondajului de opinie:

  • Perioada: 17.10 – 26.10.2021
  • Universul: Populaţia adultă neinstituţionalizată a României
  • Eșantion: 900 de subiecți. Eșantion probabilist, aleator simplu
  • Metoda: CATI (interviuri telefonice)
  • Marja de eroare: 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%

Președintele Klaus Iohannis este, potrivit repondenților la chestionar, principalul vinovat de actuala criză politică. PNL și USR sunt și ele în top, firesc, având în vedere că cele două formațiuni au ost la guvernare. Surprinzător, fostul premier Cîțu nu este apreciat ca declanșator al crizei. Pe de altă parte, o bună parte dintre cei intervievați nu au răspuns…

Alte articole:   Cod galben de ninsori și vânt în județul Brașov, până miercuri seara

Într-un top al încrederii în politicieni, Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu, ambii PSD, sunt cel mai bine poziționați. Rafila are și avantajul de a fi specialist în domeniu, în plină criză sanitară, iar Ciolacu este perceput ca lider al opoziției, în contextul în care PNL și USR sunt considerate principalele partide responsabile de criză.

Forte interesantă este încrederea de care se bucură Emil Boc, pimarul Clujului, care ajunge să fie cotat drept cel mai bine văzut politician al fostei coaliții de la guvernare! E drept, și prin prisma faptului că acesta nu a luat parte la deciziile Executivului.

Cîțu, Rareș Bogdan, Nicușor Dan și Orban, în această ordine, sunt în topul politicienilor cu cea mai proastă imagine… Ar mai fi de spus că 70% dinte repodennți au o părere proastă despre președintele Iohaninis, în contexutl în care doar circa 20 la sută au refuzat să răspundă la întrebare.

Alte articole:   Afla mai multe despre pardoseala ideala pentru medii industriale

Cât privește opțiunea de vot, era de așteptat ca PSD să crească în preferințe, iar PNL și USR să scadă, având în vedere cele prezentate anterior. Chiar și AUR crește, cu un procent peste USR, este drept, în marja de eroare. PMP rămâne sub pragul electoral.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate