blog-logo

Şaguniştii, locul 4 la concursul International Tournament of Young Mathematicians

Şaguniştii, locul 4 la concursul International Tournament of Young Mathematicians

Șase elevi de la Colegiul Național „Andrei Şaguna” au obţinut un rezultat bun la concursul International Tournament of Young Mathematicians (ITYM).

Echipa colegiului alcătuită din elevii Alexandra Curea (C.N. “Tudor Vianu”), Maria Ciupală (XI A), Ioana Popa (XI A), Antoniu Cioancă (XI E), Tudor Robu (XI A), David Serea (XI B) şi team leaderii, profesor Ciupală Gabriel şi studenta Ana Ciupală, absolventă a școlii noastre au participat la a 13-a ediție a concursului ITYM (Intermational Tournament of Young Mathematicians), defăşurată online.

La ediția din acest an au participat 11 echipe din 9 ţări.

Echipa noastră de matematicieni, a reuşit să se claseze pe locul IV, într-o competiţie în care liceeni braşoveni s-au întrecut cu multe echipe ce au avut în componenţă chiar şi studenţi (foşti elevi în anul şcolar trecut). 

“Șaguniștii au obţinut un meritoriu loc 4, în contextul în care cele mai multe dintre echipele concurente au participat cu studenţi (foşti elevi în anul trecut şcolar) la facultăţi de profil. De menționat că ei au surclasat echipe ca Franța ( unde selecția se face la nivel național) și Belarus ( în mod tradițional câștigătoare a competiției). Felicitări tuturor celor implicaţi!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Andrei Șaguna” Brașov pe pagina de facebook.

Este a opta participarea a şaguniştilor la acest concurs, echipa colegiului de anul acesta fiind selectată în urma unui concurs intern – Şaguna Tournament of Young Mathematicians, asemănător ITYM, desfăşurat pe parcursul anului trecut şcolar.

Alte articole:   Scumpiri în lanț la alimente, în 2022. Crește și tariful de transport la energia electrică, de la 1 ianuarie

ITYM este un concurs de cercetare şi dezbatere matematică, care constă în aproximativ trei luni de cercetare şi rezolvare de probleme, finalizându-se cu redactarea şi dezbarerea problemelor cercetate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate