blog-logo

Vacanţa forţată ar putea fi recuperată prin şcoală cu prezenţă fizică, în ianuarie 2022

Vacanţa forţată ar putea fi recuperată prin şcoală cu prezenţă fizică, în ianuarie 2022

Cele două săptămâni de vacanță forțată ar putea fi recuperate prin şcoală cu prezenţă fizică, în ianuarie 2022.

Școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu și între 10-14 ianuarie pentru elevii din ciclul primar sunt propunerile ministrului Sorin Cîmpeanu pentru recuperarea vacanței forțate în care toți elevii au fost trimiși acum, potrivit unei declarații citate de EducațiePrivată.ro.

În privința modului în care școala va continua după 8 noiembrie, ministrul spune că decizia va fi anunțată pe 5 noiembrie, în funcție de situația epidemiologică.

„Nu se pierde nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in așa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri.

Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului școlar, așa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 și așa cum am anunțat deja public. Data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situație certă din punct de vedere epidemiologic și nu supoziții. Înțelegem pierderile din cauza lipsei de predictibilitate însă situația epidemiologică numai predictibilitate nu ne oferă.

Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a spus Cîmpeanu.

Declarația ministrului conține o perioadă în care oricum elevii sunt la școală, teoretic, pentru că pe 10 ianuarie începe semestrul al II-lea în structura nemodificată a anului școlar. Așa că săptămîna 10-14 ianuarie era oricum una cu prezență fizică la școală.

Alte articole:   Accident pe strada Hărmanului, duminică noapte

Sursa citată publică și o informație pe surse, potrivit căreia la Ministerul Educației „cea mai probabilă variantă luată în calcul în acest moment pentru reluarea școlii de pe 8 noiembrie este educația online”.

Deocamdată, structura anului școlar nu este nemodificată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.