blog-logo

Marius Dunca: „Arafat joacă alba-neagra cu restricțiile românilor!”

Marius Dunca: „Arafat joacă alba-neagra cu restricțiile românilor!”

Senatorul PSD Marius Dunca consideră că incoerența restricțiilor impuse de Guvern afectează grav viața românilor. Măsurile au fost impuse fără o consultare prealabilă a mediului de afaceri și a sectoarelor vitale.

„O persoană precum șeful DSU, Raed Arafat, care nu este supusă vreunei răspunderi publice, fiind numită în Guvern, nu poate lua decizii discreționare care intervin puternic în zona libertăților și drepturilor fundamentale.

Impunerea din nou a unor restricții absurde (închiderea magazinelor mai devreme, restricții de circulație noaptea pentru cei nevaccinați) este de neconceput. Constatăm, cu stupoare, că în România virusul umblă mai mult noaptea pe străzi. Dacă se vine din nou cu măsuri aberante, populația nu va respinge doar aceste restricții, ci și pe cele absolut necesare: purtarea măștii în spații închise sau în mijloace de transport, distanțarea. Împărțirea românilor în români buni și români răi, în funcție de vaccinare, nu va rezolva nici ea pandemia, dimpotrivă.

Este nevoie de un plan de măsuri coerent, predictibil, la care să participe voluntar toate sectoarele cu risc ridicat de transmitere a virusului. Guvernanții nu au avut niciodată disponibilitatea de a consulta mediul de afaceri înainte de a veni cu noi restricții. Întrucât Guvernul nu a deschis un astfel de dialog, PSD va iniția aceste discuții. Este necesară o solidaritate participativă a tuturor sectoarelor economice și sociale pentru a identifica măsurile eficiente, predictibile și suportabile pentru a depăși criza pandemică.

Am fost martori la o serie de gafe. Din Hotărârea de Guvern care reglementa noile reguli lipsea și partea care menționa că accesul în mall-uri sau unități de cazare se face doar cu certificatul verde de vaccinare. De asemenea, școlile și grădinițele private au putut să funcționeze tot din cauza unei erori din cadrul HG, în timp ce elevii din învățământul de stat au intrat în vacanță forțată timp de 2 săptămâni. Coerența restricțiilor este compromisă atunci când închizi școlile, dar lași sălile de jocuri de noroc deschise.

Contradicțiile și incoerența restricțiilor fac ca românii să nu mai aibă încredere în autorități. Încă de la începutul pandemiei, cetățenii nu au consultați, ci au fost în permanență certați, mustrați și li s-au îngrădit libertățile”, a încheiat președintele PSD Brașov, Marius Dunca.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   VIDEO 500 de articole vestimentare și încălțăminte contrafăcute, într-un complex comercial din Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.