blog-logo

Serviciul de Evidență a Persoanelor de la Primăria Brașov permite și accesul pentru persoanele nevaccinate

Serviciul de Evidență a Persoanelor de la Primăria Brașov permite și accesul pentru persoanele nevaccinate

Având în vedere intrarea în vigoare a noilor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobate prin Hotărârea de Guvern 1.130/22.10.2021, începând de astăzi, 25 octombrie, accesul publicului în incinta Primăriei Municipiului Brașov și a direcțiilor și serviciilor subordonate Consiliului Local este permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării, verificate prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID-19, care va fi scanat de personalul propriu. 

În cazul testării RT-PCR, rezultatul negativ trebuie să nu fie mai vechi de 72 de ore, iar în cazul unui test antigen rapid, rezultatul nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore. 

Multe dintre serviciile Primăriei Brașov pot fi accesate on-line, pe site-ul www.brasovcity.ro (secțiunile Acces rapid sau Servicii cetățeni). Excepție fac serviciile unde este necesară depunerea și ridicarea autorizațiilor și acordurilor în format fizic: depunerea și ridicarea documentațiilor pentru autorizațiile de construire și de branșament; certificatele de atestare a edificării construcției; dispozițiile de șantier; documentațiile de urbanism (PUD și PUZ); documentațiile pentru taxi; documentațiile pentru vehicule care nu sunt supuse înmatriculării sau înregistrării; avizele de la Comisia de Circulație; permisele de liberă trecere zilnice; dosarele de concurs; ridicarea autorizațiilor de funcționare pentru care se plătește taxă (restaurant, bar etc.); abonamentele pentru ocuparea domeniului public; procesele-verbale de vecinătate; Ordinul prefectului pentru atribuirea terenului aferent construcției; înscrierile în Registrul Agricol. 

Alte articole:   Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României

În situația în care persoanele care trebuie depună aceste documentații și să ridice autorizațiile sau avizele eliberate de Primăria Brașov sunt în categoria persoanelor nevaccinate, pot împuternici o altă persoană care să facă diligențele necesare. Pentru celelalte servicii, brașovenii sunt invitați să acceseze portalul Primăriei Brașov.

În cazul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Brașov, având în vedere caracterul permanent al activității sale de eliberare certificate de naștere, căsătorie, deces și acte de identitate, accesul la serviciile de stare civilă și evidență a persoanei sunt asigurate și persoanelor nevaccinate. Au fost luate măsurile necesare privind limitarea răspândirii COVID-19, iar așteptarea se face în afara incintei.

Alte articole:   Potrivit bătrânilor, în seara de Sf. Andrei spiritele ies în lume iar oamenii se apără de cele rele cu ajutorul vrăjilor și a usturoiului

Totodată, pentru limitarea răspândirii acestui virus, începând de marți, 26 octombrie, programările pentru eliberarea actelor de identitate se vor face doar online, astfel că vor apărea noi locuri libere pentru ghișeele pentru care până acum se făceau programările direct la sediul SPCLEP (https://extranet.brasovcity.ro/EvidentaPersoanelor/Programare.aspx ).

Vă reamintim că Serviciul de evidență a persoanelor asigură programări on-line și pentru următoarele activități:

  • eliberarea certificatelor de naștere: https://extranet.brasovcity.ro/certificateevpers/
  • rezervare data și oră pentru încheierea căsătoriei civile: https://extranet.brasovcity.ro/starecivila/
  • rezervarea online se realizează pentru cetățenii care solicită transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă ale persoanelor care au redobândit cetățenia română și care nu au avut niciodată domiciliul în România (ex. cetățeni ai Ucrainei, ai Republicii Moldova): https://extranet.brasovcity.ro/transcrieri/Programare.aspx
  • Pentru detalii, numere de contact și alte informații, vă rugăm accesați https://www.brasovcity.ro/ro/primaria/servicii_publice/100/144/
Alte articole:   Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru luna decembrie

De asemenea, în contextul în care Direcția de Asistență Socială desfășoară în prezent campania „Dar din suflet pentru seniori“ și cea de primire a cererilor pentru acordarea ajutoarelor la încălzire, accesul cetățenilor nevaccinați este asigurat prin intermediul unor ghișee dispuse direct în exteriorul clădirii.

Totuși, pentru evitarea oricărui risc, vă recomandăm utilizarea comunicării electronice, iar pentru a limita timpul de așteptare, programarea online, la adresa https://dasbrasov.programero.ro/ . 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate