blog-logo

Ministrul Finanțelor a anunţat cu cât vor creşte pensiile şi alocaţiile pentru copii de la 1 ianuarie 2022

Ministrul Finanțelor a anunţat cu cât vor creşte pensiile şi alocaţiile pentru copii de la 1 ianuarie 2022

Ministrul interimar al Finanţelor Publice, Dan Vîlceanu, a anunţat că, de la începutul anului viitor, pensiile vor fi majorate cu 6%. Şi valoarea alocaţiilor pentru copii va creşte, a mai anunţat ministrul.

Ministrul Dan Vîlceanu, a fost întrebat, duminică, la Prima TV, de când vor creşte pensiile şi cu cât.

„De la începutul anului 2022 şi cred că procentul va fi undeva în jur de şase la sută. Sunt întrebat deseori legat de pensii, salarii. Ceea ce pot spune este doar ce prevede legea în vigoare, pentru că bugetul se face pe legea în vigoare”, a spus dan Vîlceanu.

Și alocațiile pentru copii vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2022.

Alte articole:   O nouă modalitate de plată pentru serviciile Comprest

Legat de alocaţii, există o ordonanţă adoptată la începutul anului care prevede că alocaţia de la 1 ianuarie 2022 să fie 486 lei pentru copiii până la doi ani şi pentru copiii peste doi ani, undeva pe la 243 de lei. Ele vor intra clar de la 1 ianuarie 2022, e o lege în vigoare la 1 ianuarie. La pensii indexarea se face cu rata inflaţiei şi jumătate din salariul mediu brut. Cam undeva pe aici ar însemna„, a adăugat ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
 1. c-tin fagarasanu 25 octombrie 2021, 9:29 AM

  parca exista deja o ,,lege” privind majorarea alocatiilor la 300 ron pe care guvernanti au aminat-o cu 6luni pentru aplicare dupa care au tacut chitic , acum vor sa creeze o noua lege peste legea existenta ?!? cred ca avem un ministru tampit !

  Reply
 2. Neculai Ghindeal 1 noiembrie 2021, 8:51 AM

  Idioții ăia din parlament au auzit de BUGET? De bună seamă că nu.

  În țările civilizate nu se dau legi sau ordonanțe de urgență pentru cheltuieli pe care le suportă guvernul: salarii pentru angajații guvernului, pensii, îndemnizații de tot soiul, alocații de copii, etc. În BUGET se prevăd banii pentru toate cheltuielile ȘI AIA ESTE LEGEA!

  BUGETUL este momentul de adevăr pentru guvern! Asta-i una din primele atribuții ale guvernului și totodată o chestie de încredere: să administreze banul public. Dacă guvernul nu poate strânge suficiente voturi în parlament ca să treacă bugetul, înseamnă că nu are susținere parlamentară ȘI PICĂ! E cazul să se formeze alt guvern. Ce-i bâlciul ăsta ieftin? Ăștia-s nebuni la cap?

  Singura lege pe care o poate da parlamentul referitoare la o mărire de salarii și care să nu fie în buget este legea salariului minim pe economie.

  De unde și până unde poți să decizi prin ordonanță de urgență să cheltuiești din banul public? Dacă e o urgență, strângi parlamenul repede și supui proiectul de lege la vot! Dacă nu trece proiectul de lege de parlament… GHINION!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate