blog-logo

Licitație pentru zeci de mii de europubele la Hărman, Prejmer, Teliu, Vama Buzăului, Sânpetru şi Măieruş

Licitație pentru zeci de mii de europubele la Hărman, Prejmer, Teliu, Vama Buzăului, Sânpetru şi Măieruş

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Intersal cu sediul în Prejmer a publicat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul privind achiziția de europubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor pentru localitățile membre.

Obiectul contractului constă în achiziţia unui număr de 34.100 europubele cu o capacitate de 120 de litri, dintre care 7.200 negre, 5.600 galbene, 10.800 albastre, 4.400 verzi şi 6.100 maro, pentru colectarea separată a deşeurilor de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale Hărman, Prejmer, Teliu, Vama Buzăului, Sânpetru şi Măieruş din judeţul Braşov.

Finanţarea europubelelor se va face timp de 5 ani, în perioada 2021 – 2025, sub forma cotizaţiilor plătite anual, din bugetele locale, de fiecare dintre cele 6 unităţi administrativ-teritoriale, până la finalul lunii iunie a fiecărui an. Valoarea totala estimată a contractului este de 2.946.238,66 de lei plus TVA.

„Am discutat toate UAT-urile membre ADI, pentu că unele au deja către trei europubele pntru colectre selectivă, celelalte nu le au pe culori, iar înteaga arie să fie organizată pentru colectare selectivă. De asemenea, europubelele vor avea cipuri încorporate. Mai exact, fiecare europubelă trebuie prevăzută / echipată cu următoarele: Cod QR pentru direcţionarea către pagina web a autorităţii contractante, unde utilizatorul va avea acces la informaţii referitoare la tipurile de deşeuri colectate, calendarul colectării, ghid de reciclare, campanii de informare şi sensibilizare etc.; Număr de serie de identificare emobosat / ştanţat, care să conţină date despre volumul recipientului şi tipul deşeului colectat; Inscripţionarea cu logo-ul autorităţii contractante şi cu tipul deşeului colectat, conform codului de culoare, după cum urmează: deşeuri reziduale, plastic şi metal, hârtie şi carton, sticlă, biodeşeuri; Cip RFID care să ofere informaţii relevante operatorului regional delegat pentru gestiunea serviciului public de salubrizare cu privire la adresa posesorului europubelei şi fracţia deşeului colectat sau codul de culoare corespondent acesteia”, ne-a declarat primarul Prejmerului, Mihai Apafi.

Alte articole:   SONDAJ: PSD se menține la 40%, PNL scade la 17%, USR la 11%, iar AUR crește la 15%

Livrarea şi distribuirea celor 34.100 de europubele se va face la fiecare dintre cele 6 unităţi administrativ-teritoriale, în prezenţa unui reprezentant al autorităţii contractante, unui reprezentant al UAT şi unui reprezentant al operatorului serviciului public de salubrizare, după cum urmează: 7.500 europubele distribuite în comuna Hărman, 5.400 în comuna Prejmer, 4.100 în comuna Teliu, 2.100 în comuna Vama Buzăului, 12.000 în comuna Sânpetru şi 3.000 în comuna Măieruş.

Destinaţia celor 5 tipuri de europubele este următoarea:

  • • Europubele negre pentru colectarea deşeurilor reziduale / menajere;
  • • Europubele galbene pentru colectarea deşeurilor reciclabile din plastic şi metal;
  • • Europubele albastre pentru colectarea deşeurilor reciclabile din hârtie şi carton;
  • • Europubele verzi pentru colectarea deşeurilor reciclabile din sticlă;
  • • Europubele maro pentru colectarea biodeşeurilor (deşeurilor biodegradabile, vegetale).
Alte articole:   Se aprinde iluminatul festiv de sărbători la Codlea

Durata contractului este de 44 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: 18 noiembrie 2021, ora 15.00.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate