blog-logo

Cea mai mare rezervație de urși din Europa va fi amenajată la Predeal

Cea mai mare rezervație de urși din Europa va fi amenajată la Predeal

Problemele cauzate de urși, care s-au înmulțit excesiv în România, obligă autoritățile să vină cu soluții care să aibă în vedere protejarea populației, dar și acestei specii. Astfel, a apărut ideea de a se înființa cea mai mare rezervație de urși din România, la Predeal.

Viceprimarul stațiunii, Marius Mateescu, a precizat, pentru newsbv.ro, că detalii despre acest obiectiv au fost discutate la o reuniune de la Tușnad, unde a fost prezent și ministrul Mediului, Pădurilor și Apelor, unde s-a dezbătut măsurile ce pot fi implementate pentru protejarea omului, dar fără repercusiuni asupra urșilor. Populația de urs brun din România reprezintă 40% din totalul de la nivel european.

Alte articole:   Modificări de traseu pe mai multe linii RATBV, de 1 Decembrie

Viitoarea rezervație ar trebui amenajată în zona Timișul de Sus – Timișul de Jos, pe o suprafață de 100 de hectare. Terenul este proprietatea privată a municipiului Brașov, dar se află pe teritoriul administrativ al Predealului. Animalele vor fi hrănite cu funiculare și drone și vor fi supravegheate de zeci de camere video.

Valoarea investiției este evaluată la aproximativ 10 milioane de euro, finanțarea umând să fie asigurată din fonduri nerambursabile de la nivelul Uniunii Europene.

Sanctuarul LiBearty de la Zărnești se întinde pe o suprafață de 69 de hectare de pădure. La nivelul Europei de Vest, cea mai mare rezevație este la Müritz, în Germania, pe o suprafață de 16 hectare, unde sunt adăpostiți 15 urși.

Alte articole:   Scumpiri în lanț la alimente, în 2022. Crește și tariful de transport la energia electrică, de la 1 ianuarie
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate