blog-logo

Orban a anunțat că demisoneză din PNL. Rupe partidul?

Orban a anunțat că demisoneză din PNL. Rupe partidul?

Deputatul Ludovic Orban a anunţat, joi, că nu va vota pentru Guvernul Ciucă, iar săptămâna viitoare va demisiona din grupul parlamentar al PNL.

„Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta e picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL. (…) Pentru mine, atât Iohannis, cât şi conducerea nelegitimă, gaşca demolatoare, cum le spun eu celor care s-au autointitulat ‘echipa câştigătoare’, au trădat grav interesele cetăţenilor români (…). Au pus între paranteze viitorul României şi şansa României la o dezvoltare onestă cu o coaliţie care avea un program de guvernare, avea un acord de coaliţie, ne înţelesesem pe marile reforme pe care trebuia să le realizăm. Iată că acum toate înţelegerile care s-au făcut sunt aruncate în aer şi chiar nu pot să găsesc niciun fel de explicaţie raţională pentru comportamentul total dăunător intereselor României al preşedintelui Iohannis”, a declarat Orban la B1 TV.

Alte articole:   MedFest - Festival medieval, în Cetatea Făgăraș

Acesta a susţinut că PNL nu mai există, având o conducere „fără niciun fel de coloană vertebrală” şi „plină de obedienţă”.

„Practic, PNL nu mai există, forurile statutare nu mai există. PNL e o prelungire fără voinţă care nu mai ţine cont de voinţa cetăţenilor, a membrilor de partid. Pur şi simplu e o conducere plină de obedienţă care nu are niciun fel de coloană vertebrală, niciun fel de opinii şi niciun fel păreri, care primeşte dictatele”, a afirmat el.

Ludovic Orban a mai spus că Guvernul Ciucă va fi învestit „din mila PSD” şi nu va putea realiza reforme în România.

Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forţa conducerea PNL de a-l impune pe Ciucă la înţelegere cu PSD (…) reprezintă o trădare gravă a alegătorilor care au votat cu Klaus Iohannis şi în primul tur şi în al doilea tur şi o trădare gravă a alegătorilor care au votat PNL tocmai pentru a ţine departe guvernarea PSD, pentru a forma o coaliţie de guvernare de centru-dreapta, pentru a asigura o guvernare pentru dezvoltarea României. (…) Astăzi, printr-un guvern minoritar învestit din mila PSD, fără o majoritate parlamentară care să susţină reformele necesare pentru modernizare, pentru dezvoltare, pentru a face dreptate diferitelor categorii sociale, pur şi simplu va fi o guvernare fără niciun fel capacitate de a face reforme în România, de a asigura dezvoltarea României”, a adăugat Orban. 

Alte articole:   Accident pe strada Hărmanului, duminică noapte

Trebuie spus și faptul că, de câteva săptămâni, se vehicula demisia lui Orban din PNL, dar și că acesta ar scinda partidul în două, având în vedere că are / avea un puternic grup de susținători. Să nu uităm că, după demiterea Guvernului Cîțu, circa 40 de parlamentari l-au propus pe Orban ca următorul premier, printre care doi deputați de Brașov: Critina Vecerdi și Dumitru Flucuș. Pe de altă parte, conducerea de la Brașov a PNL s-a poziționat împotriva actualei conduceri a partidului, cu Florin Cîțu președinte. Nici venirea lui Bogdan Ciucă premier nu este o bucurie mare pentru liberalii brașoveni, care l-a exclus de pe listele parlamentare de acum un an, de pe prima poziție de la Senat, pentru ca pe poziția eligibilă să fie pus actuaalul senator Mihail Veștea.

Alte articole:   Zeci de șoferi amendați pe Transfăgărășan pentru blocarea traficului 

Oricum, dacă va rupe partidul la nivel parlamentar, Orban nu va beneficia de o susținere „pe față” din partea liberalilor cu funcții în administrația publică locală și județeană, pentru că aceștia riscă să își piardă sprijinul politic și, implicit, funcțiile.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.