blog-logo

Klaus Iohannis anunță restricții: Sunt necesare măsuri urgente, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă

Klaus Iohannis anunță restricții: Sunt necesare măsuri urgente, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă

Președintele Klaus Iohannis a admis că „nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum” și a anunțat că va face o ședință cu responsabilii guvernamentali implicați în combaterea pandemiei pentru stabilirea unor restricții clare.

În cea mai neagră zi de la începutul pandemiei, Klaus Iohannis a anunțat că a convocat pentru astăzi,o ședință cu responsabilii de gestionarea pandemiei pentru a decide restricții suplimentare.

Șeful statului a spus că sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă și a precizat că “nu trebuie să mai pierdem nicio clipă”.

„Sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă, fie că vorbim de certificatul verde, fie alte măsuri care să reducă mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și aplica, indiferent cât de nepopulare ar părea. (…) Pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă și este nevoie de ele acum”, a precizat Klaus Iohannis.

Referindu-se la cazurile noi de îmbolnăviri de COVID-19 și la secțiile ATI pline, Președintele a mai spus că ceea ce se întâmplă acum este o „dramă națională de proporții teribile”, iar „prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi”.

Alte articole:   Dan Cămârzan, milionarul care se credea Dumnezeu, pus în libertate la doi ani după ce și-a ucis bunica

Totodată, șeful statului a subliniat că pregătirea valului 4 a fost deficitară iar campania de vaccinate „mult prea lentă”.

“Sunt milioane de români afectați, cu viețile schimbate de multe ori ireversibil de efectele acestei pandemii. Spitale arhipline, secții de terapie intensivă care nu mai fac față, medici epuizați. Acest coșmar ne arată că, din păcate, valul 4 se dovedește mult mai agresiv chiar și decât cele mai pesimiste așteptări și prognoze. Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară. Cauzele sunt multiple. Dar și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă. Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de azi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. (…) Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim. Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri. (…) Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja”, a mai spus Klaus Iohannis..

Acesta a subliniat că “vaccinurile anti COVID sunt sigure și eficiente, la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice” și a atras atenția asupra conspirațiilor și teoriile fake news subliniind că “fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva viața”.

Alte articole:   Accident pe strada Hărmanului, duminică noapte

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.