blog-logo

Circulația rutieră pe Transfăgărășan rămâne deschisă

Circulația rutieră pe Transfăgărășan rămâne deschisă

Stabilită pe 20 octombrie, închiderea circulației pe Transfăgărăşan, între Piscu Negru şi Bâlea Cascadă, a fost amânată pentru că vremea este încă blândă.

Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR s-a întrunit pentru a analiza închiderea circulaţiei pe Transfăgărăşan şi a decis amânarea termenului de 20 octombrie, având în vedere condiţiile meteorologice favorabile din prezent.

„Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR care s-a întrunit pentru analiza închiderii circulaţiei pe Transfăgărăşan a luat decizia amânării termenului de 20 octombrie, având în vedere condiţiile meteorologice favorabile din prezent. Normativul privind circulaţia rutieră pe drumurile montane, DN 7C şi DN 67C prevede închiderea circulaţiei pe Transfăgărăşan, începând cu data de 20 octombrie”, informează CNAIR, potrivit Agerpres.

Acest normativ reglementează unitar circulaţia rutieră pe DN 7C (Transfăgărăşan, n.r.) şi DN 67C (Transalpina, n.r.) în vederea asigurării viabilităţii acestora prin prisma condiţiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate şi a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane.

Alte articole:   Amical inedit pentru Kids Tâmpa Brașov

În perioada de iarnă, când condiţiile meteorologice nu permit circulaţia rutieră în condiţii de siguranţă, aceasta este interzisă pe DN 7C – „Transfăgărăşan” între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Transalpina rămâne închisă

Pe de altă parte, Comisia întrunită pentru analiza viabilităţii circulaţiei pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800), a decis menţinerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan, informează aceeași sursă.

CNAIR precizează că „măsura închiderii circulaţiei rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă”.

Alte articole:   Dan Cămârzan, milionarul care se credea Dumnezeu, pus în libertate la doi ani după ce și-a ucis bunica

Foto: arhiva/vacantacumasina.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.